Ovo je novo kinesko super oružje koji probija odbrambeni sistem SAD (FOTO) (VIDEO)

Od njega ne postoji odbrana!

Ovo je novo kinesko super oružje koji probija odbrambeni sistem SAD (FOTO) (VIDEO)

DF-ZF razvija brzinu od 12.359 kilometara na sat, može da nosi bojevu glavom i kruži na samoj granicu između kosmosa i atmosfere, oko 100 kilometara iznad zemlje
Objavljeno: 17:42h

Kina je uspešno testirala hipersonično oružje DF-ZF, za koji, kako navodi "The Diplomat", trenutno ne postoji odgovarajuća odbrana. Testiranje manevarske bojeve glave velike brzine obavljeno je u raketnom test centru Vuzai, u centralnoj kineskoj provinciji Sanki, oko 400 kilometara jugozapadno od Pekinga. Juče su zabrljali, ali su danas poranili u 5 sabajle: Da li je Putinu uspelo da lansira raketu u svermir? (VIDEO) - Jedrilicu, koja je letela brzinom od nekoliko hiljada milja na sat, pratio je satelit jer je letela duž ivice atmosfere - naveo je Bil Gerc.

Kina je oružje testirala ukupno sedam puta. Poslednje lansiranje DF-ZF, ultrabrze rakete koja navodno može da prodre kroz odbrambeni sistem SAD, izvršeno je u novembru 2015.

DF-ZF navodno može da razvije brzinu od čak 12.359 kilometara na sat. Ta raketa sa bojevom glavom kruži na samoj granicu između kosmosa i atmosfere, oko 100 kilometara iznad zemlje, i to pomoću velikih balističkih raketa, bustera.

Jednom kada dostigne tu visinu, ona počinje da "jedri" po relativno ravnoj trajektoriji i ubrzava do 6.173 kilometara na sat. Vojni zvaničnici SAD potvrdili su u junu 2015. godine da je DF-ZF uspeo da izvede "ekstremne manevre" tokom probnog leta.

YouTube printscreen

Ono što ovu letelicu čini posebno opasnom jeste to što ne postoji adekvatna odbrana protiv ovog novog hipersoničnog oružja. Letelica može biti postavljena na balističkim raketama kratkog ili interkontinentalnog dometa i mogu da prodru kroz brojne slojeve vazdušne odbrane.

Promo / DARPA

Stručnjaci pretpostavljaju da je Kina i dalje oko dve decenije daleko da do kraja razvije projektil DF-ZF koji može da pogodi, mada neki analitičari smatraju da bi novo oružje moglo biti operativno već 2020. godine. (Espreso.co.rs / RTS / The Diplomat)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.