DAN INTERNET DOMENA SRBIJE DIDS 2019: Na krilima digitalne transformacije!
Kao i prethodnih godina, prisustvo konferenciji je besplatno, uz obaveznu registraciju zbog ograničenog broja mesta, Foto: Privatni arhiv

konferencija!

DAN INTERNET DOMENA SRBIJE DIDS 2019: Na krilima digitalne transformacije!

Ove godine konferncija se bavi nužnošću transformacija za opstanak u digitalizovanom svetu i nudi odgovore na pitanja kako uhvatiti korak sa promenama koje se svuda oko nas već dešavaju

Objavljeno: 19.02.2019. 16:56h

Jubilarna deseta konferencija Dan internet domena Srbije - DIDS 2019 biće održana 5. marta u hotelu „Metropol Palace“ u Beogradu, u organizaciji Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS).

Ove godine konferencija se bavi nužnošću transformacije za opstanak u digitalizovanom svetu i nudi odgovore na pitanja kako uhvatiti korak sa promenama koje se svuda oko nas već dešavaju. Zbog toga slogan Dana internet domena Srbije ove godine glasi „Digitalna transformacija je već počela“.

U prvom bloku biće razmotreni procesi digitalne transformacije u domenu javnih servisa i države kao najvećeg pružaoca tih usluga. U drugom bloku tema će biti transformacija u privredi, na nivou multinacionalnih korporaciji, ali i u malim porodičnim preduzećima. U okviru trećeg tematskog bloka razmatraće se transformacija interneta kakav do sada znamo, uzrokovana sve masovnijom upotrebom nacionalnih pisama na globalnoj mreži.

Tokom ovogodišnjeg DIDS-a fokus će biti stavljen na činjenicu da digitalna transformacija nije apstraktni tehnološki pojam, već proces koji aktivno menja naše živote, iako toga jako često nismo svesni. Najkompleksnije birokratske procedure i najprijatnije aktivnosti koje obavljamo u trenucima razonode prošle su ili prolaze kroz procese transformacije, koja nam isporučuje ne samo drugačiji manir života i poslovanja već i pogled na svet, jer neprimetno menja i kulturne matrice.

Ulaz je besplatan!
Ulaz je besplatan!foto: Privatni arhiv

Ako jedan banalni kućni aparat, poput frižidera, već poseduje sopstvenu IP adresu, softver koji se periodično ažurira i interfejs kome se može pristupiti bilo kad i sa bilo koje tačke na svetu, vreme je i za ubrzanu promenu svih nas, našeg načina poslovanja i obrazaca života, da nas ne bi poklopio talas zaborava.

Posebno interesantan će biti drugi blok, čija je tema transformacija u privredi. Nju će, iz različitih uglova, osvetliti: Ilijana Vavan, Roland Hajdner, Aleksandar Blagojević, Dragan Sajić, dok će moderator biti Radomir Lale Marković.

Danas nema dragocenijeg resursa od znanja kako da se transformiše i oblikuje budućnost. U svim oblastima i na svim nivoima, i zato:

Dobro došli na DIDS, gde je digitalna transformacija već počela!

Kao i prethodnih godina, prisustvo konferenciji je besplatno, uz obaveznu registraciju zbog ograničenog broja mesta. Registracija posetilaca putem sajta дидс.срб i dids.rs počinje u drugoj polovini februara.

BONUS VIDEO:

TOTALNI HAOS NA TRCI DEJTONA 500! Čak 21 automobil učestvovao u masovnom sudaru! 

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media