Ovih 6 zdravstvenih pomagala vam ni pod razno nisu potrebni (FOTO) (VIDEO)

bespotrebna elektronika

Ovih 6 zdravstvenih pomagala vam ni pod razno nisu potrebni (FOTO) (VIDEO)

Koliko često ste želeli da imate gedžete koji vas obaveštavaju da zabušavate sa vežbanjem, koliko hrčete u snu ili savetuju kada se "raspadate" od umora?
Objavljeno: 17:40h

Ovogodišnji sajam potoršačke elektronike u Las Vegasu pokazao je da elektronski uređaji koji se upotrebljavaju kao zdravstvena pomagala prestavljaju veliki kolač digitalnog tržišta. Budući da je taj segment tržišta u porastu, postavlja se pitanje da li su to gedžeti za koje su ljudima uopšte i potrebni. Ovih 6 definitivno nisu! Zeznuli ste se ako ste ih kupili: 14 najgorih gedžeta svih vremena (FOTO) 1. Aplikacija koja vas obaveštava koliko je prljav vazduh koji udišete "BreezoMeter" nadgleda zagađenost vazduha sa više hiljada senzora širom sveta. Aplikacija određuje vašu lokaciju i javlja vam koliko je štrokav vazduh koji u tom trenutku udišete. To izgleda korisno kada je, na primer, neko ko ima astmu u pitanju.

YouTube printscreen

Međutim, kada je reče o nečemu na šta ne može tako lako da se utiče, da li stvarno želite da znate kakvi vam sve otrovi u tom trenutku pune pluća! 2. Slušalice koje vas opominju ako ne vežbate dovoljno naporno "Kuai multisport biometric" slušalice prate vaše vežbanje i obavštavaju vas koliko još treba da traje sledeći krug ili interval vežbi i zvocajući vam ako zabušavate.

Ovo mu dođe kao pasivno-agresivna presija na vaš lični način vežbanja. Dovoljan vam je savet instruktora, ovaj Kuai je ipak malo previše! 3. Senzor za oko ruke ili noge "Gymwatch sensor" je stvoren za profi vežbače koji se trude da nabudže svoje mišiće radeći hiljade i hiljade trbušnjaka i dižući stotine kila tegova! A za koga nije?

Pa, za sve one koji ni bučicu nemogu da dignu, ali dolaze da se rekreiraju na traci i biciklu. Senzor šalje podatke vašem pametnom telefonu, što je verovatno nekima bitno zbog samopozdanja. Velikoj većini verovatno ne! 4. Nadgledač sna "Emfit QS sleep monitor" prati vaše ponašanje tokom sna, odnosno koliko se okrećete i obrćete, kako dišete i koliko hrčete. Ako ne prpadate onima kojima hrkanje ne predstvalja nikakav zdravsteveni rizik, verujemo da većina najiskrenije ne želi da zna taj podatak!

5. Maska za lice koja mapira sve mane vaše kože "MAPO", maska koja izgleda kao da je ispala iz čuvenog horora "Petak 13.", skenira vaše lice kako bi vam ukazao na suva mesta na koži. Kada je namažete losionom, možete da je vratite nazad da bi vam nežno grejala namazana mesta, što bi trebalo da pojača efekat losiona u vlaženju kože.

Ovo sve deluje razumno, ali smo sigurni da bi se svako na smrt preplašio kada bi na gajbi video nekoga sa ovom maskom na licu! 6. Traka koja vas savetuje kada se "raspadate" "Sensaura" naj savršeniji gedžet koji meri raspoloženje do sada. Uređaj prati vaše emocije i daje vam predloge kako da se sa njima, u tom trenutku, suočite. Ako ste pod stresom, na primer, predložiće vam da pustite neku opuštajuću muziku.

Ako ste nervozni, daće vam kratak motivacion savet. Nismo, međutim, sigurni da bi svako hteo / voleo / želeo išta više od jendog pića ili dobrog sna! (Espreso.co.rs / Business Insider)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.