IMA SAMO 24 GODINE I POLA MILIJARDE DOLARA: Ispisao se sa faksa, stalno je igrao WOW, ali onda je došao na SJAJNU IDEJU!
Vitalik Buterin, Foto: Youtube printscreen

mladi milioner

IMA SAMO 24 GODINE I POLA MILIJARDE DOLARA: Ispisao se sa faksa, stalno je igrao WOW, ali onda je došao na SJAJNU IDEJU!

Kada je batalio igrice, počeo je da se bavi novom oblašću koja mu je donela bogatstvo

Objavljeno:

Vitalik Buterin je namlađi "kriptomilioner" na listi "Forbsa", i sa svoje 24 godine već je zaradio 500 miliona dolara.

On je osnovao alternativu kriptovaluti bitkoinu - etereum. Zbog toga ga mnogi nazivaju "mladim genijem koji stoji iza druge najpopularnije kriptovalute na svetu".

Rođen je u Moskvi 1994. godine, a kad je imao samo šest godina preselio se s porodicom u Kanadu, gde je pohađao školu.

Od 2007. do 2010. godine igrao je čuvenu igru "World of Warcraft" ,ali tad su mu, kako kaže, zasmetale izmene na igirici pa je "zaspao plačući i uskoro odlučio odustati od igre".

2011. godine, u potrazi za smislom života, kako je to duhovito opisao na svojoj veb stranici, otkrio je bitkoin, koji ga je odmah zaintrigirao.

2012. godine osvojio je bronzanu medalju na Međunarodnoj olimpijadi iz informatike, a i matematika mu je oduvek dobro išla. O kriptovalutama je prvo učio od oca, a zatim upijao sve što je našao o temi za koju je vrlo brzo postao stručnjak.

Upisao je i fakultet 2012. godine, ali shvatio je da mu kriptovalute oduzimaju previše vremena pa se ispisaopa je ostatak godine proveo putujući svijetom, pri čemu je koristio svaku priliku da razgovara sa stručnjacima o kriptovalutama.

Nakon što se vratio u Toronto, počeo je razvijati etereum, a ostalo je, kako se kaže, istorije.

Tržišna kapitalizacija etereuma danas je 100 milijardi američkih dolara, a sarađuje s Majkrosoftom, BP-jem i JPMorganom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.