Nedelja u IT-ju: Pokažimo koliko je Srbija moćna IT zemlja
IT konekt, Foto: Promo

it konekt

Nedelja u IT-ju: Pokažimo koliko je Srbija moćna IT zemlja

U tri najveća IT centra u Srbiji - Beogradu (14-15.aprila), Nišu (17.aprila) i Novom Sadu (20. I 21. aprila) okupiće se IT zajednica

Objavljeno: 12:47h

Da li ste znali da je jedna IT kompanija u Beogradu zaposlila više od 100 programera za samo godinu dana?

Da je srpska IT kompanija u Novom Sadu nastala sa kapitalom od samo 100 dinara, a sada ima 50 zaposlenih? Da su srpski programeri napravili platformu za osiguranjekoje danas koriste hiljade Švajcaraca? Da rade na softveru za pametne naočare koje koriste NASA astronauti i svakodnevno učestvuju na projektima koji pomeraju granice u celom svetu?

Ovakva sjajna dostignuća u ITiju ove godine će ITkonekt (www.itkonekt.com) predstaviti uokviru Nedelje u ITi-u - u 3 najveća IT centra u Srbiji - Beogradu (14-15.aprila), Nišu (17.aprila) i Novom Sadu (20. I 21. aprila) gde ćemo okupiti IT zajednicu. U sva tri grada gostovaće inostrani predavači iz celog sveta koji će doći da svoja iskustva i znanje o najnoviji trendovima u IT-ju podele sa srpskim programerima u ova tri grada.

Prošle godine, ITkonekt je za 2 dana posetilo preko 3000 ljudi iz IT sveta. Ulaz na događaj u sva tri grada je besplatan uz PRIJAVU, dok se ulaz na konferencijski deo naplaćuje.

Na ovaj način želimo da pokažemo veličinu i značaj IT scene u Srbiji, koju čine i lokalne zajednice. Kvalitetni IT stručnjaci postoje širom Srbija, a mi ćemo ih ove godine okupiti u tri najveća IT centra u Srbiji - Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Šta nas očekuje u Beogradu?

ITkonekt 14. i 15. aprila u hotelu Metropol organizuje IT sajam zapošljavanja za one koji žele da se upoznaju sa inovativnim stvarima koje rade naše najbolje IT kompanije, i možda pronađu posao za sebe. Paralelno će se održavati i IT konferencija na kojoj će govoriti predavači koji učestvuju na velikim svetskim IT konferencijama će podeliti svoje iskustvo koje su sticali u PayPalu, Microsoftu, Googlu, IBM-u i sl. Osim zabavnog sadržaja, gejminga, inovativnih stvari, posetioci će moći da slušaju i Priče u IT-ju - zanimljive priče IT-jevaca koji vode nesvakidašnje živote.

Novi Sad - 20. i 21. April

U Master centru u Novom Sadu, 20. i 21. aprila će se okupiti novosadska IT scena. Posetioci će moći da se upoznaju sa nekim od najpoželjnijih IT poslodavaca u Novom Sadu, kao i da razmene ideje i iskustva sa drugim IT-jevcima. Pored zanimljivih sadržaja, održavaće se i konferencija sa kvalitetnim predavanjima inostranih stručnjaka o aktuelnim temama u IT-ju.

Niš - 17. April

IT stručnjaci iz Niša i okoline će se okupiti 17. aprila u Oficirskom domu, gde će moći da se upoznaju sa niškim IT kompanijama, ali i da slušaju IT predavače koji dolaze iz različitih delova Amerike i Evrope. Osim novih znanja, čekaju ih i nova poznanstva u IT-ju, networking i dobrazabava uz neke nove doživljaje.

Ulaz na sva tri događaja je besplatan uz PRIJAVU, dok se ulaz na konferencijski deo naplaćuje. ITkonekt je rastuća regionalna zajednica, koja okupka preko 90 IT kompanija, 8000 IT stručnjaka i više desetina IT organizacija, indie gejming studija, edukativnih ustanova...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.