NAPRAVIO JE JEDNU GREŠKU I OSTAO BEZ 3 MILIJARDE: Zakerberg nije ni trepnuo zbog gubitka gomile para!
Mark Zakerberg osnivač i predsednik kompanije Fejsbuk, Foto: AP / Steven Senne

najvažnija mu je sreća korisnika

NAPRAVIO JE JEDNU GREŠKU I OSTAO BEZ 3 MILIJARDE: Zakerberg nije ni trepnuo zbog gubitka gomile para!

Iz Fejsbuka kažu da su uvereni da je promena dugoročno isplativa i da im je najvažnija sreća korisnika koji žele više objava prijatelja

Objavljeno:

Nakon što je u četvrtak objavljeno da se Fejsbuk vraća na staro izdanje, odnosno da ćemo na njuz fidu opet gledati objave prijatelja, a ne plaćene oglase niti sadržaje koje dele kompanije i mediji, vrednost deonica kompanije Fejsbuk već je u petak pala za gotovo pet odsto, piše Independent.

Forbs je izračunao da će ovaj potez Marka Zakerberga koštati 3.3 milijarde dolara, što je oko 4,4 % njegovog ukupnog ličnog bogatstva. Zakerberg je očigledno podlegao pritiscima, jer su u 2017. primili milione kritika na izgled naslovne stranice Fejsbuka koja je često pretrpana oglasima firmi.

- Jedno od područja na koje ćemo usredsrediti aktivnosti u 2018. biće želja da vreme provedeno na Fejsbuku bude kvalitetno provedeno vreme. Napravili smo Fejsbuk kako bismo pomogli ljudima da ostanu povezani i kako bismo se zbližili s ljudima koji su nam bitni. Zato smo uvek stavljali prijatelje i porodicu u jezgro tog iskustva. Istraživanje pokazuje da jačanje naših odnosa doprinosi našoj dobrobiti i sreći. Ali u poslednje vreme dobili smo povratne informacije od naše zajednice da javni sadržaji, kao što su objave kompanija, brendova i medija, zagušuju privatne trenutke koji nas vode uzajamnom povezivanju - napisao je Zakerberg u četvrtak.

Iz Fejsbuka kažu da su uvereni da je promena dugoročno isplativa i da im je najvažnija sreća korisnika koji žele više objava prijatelja, a manje lažnih vesti i plaćenog sadržaja.

Bonus video:

Botovao sam za Marijana Rističevića

(Espreso.co.rs / Izvor: blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.