I vas nervira? Rešite se crvenih očiju s fotografija! (VIDEO)

Bez puštanja krvi

I vas nervira? Rešite se crvenih očiju s fotografija! (VIDEO)

Nekoliko praktičnih saveta za uklanjanje najčešće "greške" sa omiljenih fotki i selfija sigurno vam neće biti naodmet u predstojećoj sezoni praznika
Objavljeno: 23.12.2015. 10:37h

Koliko puta ste videli fotografiju društva od prethodne večeri na kojoj su svima, iz nekog razloga, oči krvavo crvene. A koliko ste se samo puta i sami našli na takvoj fotografiji?

Svi ljudi na svetu s plavim očima imaju jednu zajedničku osobinu! (FOTO)

Uzrok crvenih očiju je odbljesak blica u oku osobe, u trenutku fotografisanja. Ova anomalija se najčešće javlja na portretima i grupnim fotografijama, jer je u takvim situacijama direktno gledanje u aparat prirodno.

Ova pojava je upropastila mnoge fotke sa proslava i Novih godina. Zato vam, pred praznike, dajemo nekoliko saveta kako da vam slike budu "zategnute" do perfekcije. Postoje brojni načini kako se crvene oči eliminišu pomoću Photoshopa.
 


Red Eye tool

Alat je dostupan u CS2 verziji Photosopa, a nalazi se u Toolboxu. Koristite ga prostim prevlačenjem na crveno oko. Program sve drugo radi sam. Nema potrebe da trošite vreme na dodatno doterivanje.

Color Replacement tool

Dobar alat i za crvene i zelene oči (kod kućnih ljubimaca). Njime ćete ih ručno ukloniti. Preporučene vrednosti za postizanje najboljeg efekta su:

Brush size: one-third,
Mode: Luminosity,
Sampling: Once,
Limits: Contiguous,
Tolerance: 50%,
Anti-aliasing: Yes.

Sponge tool

Ovaj alat se nalazi u Toolboxu Photoshopa, sa Dodge i Burn alatima. Služi prvenstveno za ručno zasićivanje delova fotografije. Za efikasno skidanje crvenih očiju u opcijama ovog alata podesite Desaturate, a kod sekcije Flow naznačite 100%. Ukoliko vam se desi da je rezultat presvetao, pomoću pomenutog Burna (Shadows podešen na 50% Exposure) možete da potamnite kritični deo slike.Selective Color

Komanda koja rešava problem crvenih očiju je Selective Color, prostom selekcijom i prevlačenjem sa pritisnutim Shift tasterom. Nalazi se na: Image> Adjustments> Selective Color. Ne zaboravite da u meniju pozicioniranom na vrhu promenite podešavanje Red na Neutrals.

Sve pomenute tehnike su podjednako dobre, u zavisnosti od situacije. Bilo da su vam oči crvene zbog loše podešenog aparata ili burne novogodišnje noći, ovi saveti će vam pomoći da na fotografijama izgledate bolje.

(Espreso.rs / Avaz)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media