HAKERSKI NAPADI NA WI-FI MREŽE: Svaki uređaj na svetu je u opasnosti!
Foto: pixabay.com

KRADU SE SVI PODACI

HAKERSKI NAPADI NA WI-FI MREŽE: Svaki uređaj na svetu je u opasnosti!

Svaka moderna wi-fi mreža i svaki na nju povezan uređaj, potencijalno su hakovani poslevelikog napada, upozoravaju stručnjaci

Objavljeno:

Svaka moderna wi-fi mreža i svaki na nju povezan uređaj, potencijalno su hakovani posle velikog napada, upozoravaju stručnjaci. Krek napad hakuje svaku wi-fi mrežu na svetu, odnosno krade sve podatke koje ste sa telefona poslali preko mreže.

- Ovakva vrsta napada može se koristiti za krađu osetljivih informacija kao što su brojevi kreditnih kartica, šifre, poruke sa četa, mejlovi, slike, itd- napisao je istraživač bezbednosti na internetu Meti Vanhof za čiji se rad zainteresovala i američka vlada.

On je takođe otkrio da bi ovim napadom mogli biti pogođeni svi moderni kompjuteri, telefoni, pa čak i pametni frižideri.

- Ako vaš uređaj podržava wi-fi, vrlo je verovatno da je pogođen napadom, a sve što ste putem nje slali može biti ukradeno. - kaže.

foto: pixabay.com

On je takođe apelovao na kompanije koje proizvode uređaje da se pozabave ovim problemom što pre, kao i da korisnici treba što pre da instaliraju potrebna ažuriranja. Najpogođeniji su Android telefoni koji su inače dosta ranjivi kada su u pitanju hakerski napadi jer sporo primaju ažuriranja.

Krek napad funkcioniše tako što zloupotrebaljava dogovor wi-fi mreže i uređaja koji na nju treba da se poveže. Obično, dva uređaja prave šifru za budući saobraćaj, što znači da će uređaj moći da čita podatke samo ako ima tu šifru. Ipak, istraživači su pronašli da proces može biti zloupotrebljen, dajući žrtvi šifru koja se već koristi i tako prati sve podatke koje razmenjujete sa wi-fi mrežom.

Menjanje wi-fi šifre neće napraviti razliku jer se hakerski napad uopšte ne bazira na šifri.

foto: pixabay.com

Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

foto: promo

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija.

Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

foto: pixabay.com

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

foto: pixabay.com

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.