KAD SE SUDARE GIGANTI: Apple ojadio Google za 3 milijarde!
Foto: Reuters

ma može im se

KAD SE SUDARE GIGANTI: Apple ojadio Google za 3 milijarde!

Ako hoćeš da budeš broj jedan iOS izbor, onda moraš da platiš. I to debelo!

Objavljeno:

Da bi Google ostao primaran pretraživač interneta na iOS uređajima, uključujući sve - iPad, iPod i iPhone - Google će platiti Apple kompaniji oko tri milijarde dolara (najmanje), otkrivaju izvori koje je citirao portal PhoneArena.

Tri milijarde su brojka koja je validna samo za ovu godinu, 2017. dok je, recimo u 2014. Google za istu stvar platio milijardu dolara.

Bizarna NBA 2K16 tužba: Traže milione za tetovaže!

Tri milijarde, koje će Apple dobiti samo ove godine, uglavnom su čist profit za tu kompaniju, uz manje odbitke. Google, s druge strane, računa na određenu dobit od svega što Apple korisnici naprave nakon Google pretrage, kroz njegove servise.

Takođe, Google kompanija se trudi da iskoristi momentum koji ima Apple Services biznis, koji dok iPhone ima ravnu liniju, a Mac i iPad padaju, cveta i oslanja se dosta i na pretragu interneta.

foto: Filip Plavčić

Bez obzira na to što je Google trenutno voljan da plati kompaniji Apple da ostane pretraživač neta broj jedan, analitičari podsećaju da to neće biti još dugo slučaj, ako Apple nastavi da bude alav. U tom slučaju mogli bi da ga zamene Yahoo, Bing ili neki drugi, o čemu je već bilo reči ranije.

Apple je već Maps i YouTube aplikacije odavno izbacio iz iOS-a i korisnik umesto njih može da koristi Apple alternative ili ih tek ručno preuzme iz AppStore onlajn prodavnice.

(Espreso.co.rs / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.