USUDITE SE DA PROBATE: Kontrola računara pogledom je tu! (VIDEO)
Foto: Profimedia

NOVA FUNKCIJA

USUDITE SE DA PROBATE: Kontrola računara pogledom je tu! (VIDEO)

Windows 10 Fall Creators Update doneo upravljanje računarom pomoću pogleda tj. praćenja očiju. Pogledajte kako to radi i izgleda u praksi

Objavljeno:

Ako ste Windows 10 Insider, onda već sad i samostalno možete da isprobate najnoviju hit funkciju Windows 10 operativnog sistema - praćenje očiju i upravljanje računarom pomoću pogleda.

Windows 10 Fall Creators Update, koji će stići u septembru na podržane računare (preuzmite na vreme Creators Update), koristeći Tobii Eye Tracker 4C funkciju, za navigaciju menijima, kucanje i menjanje opcija samo pogledom u njih.

Za korišćenje ove opcije biće vam potreban hardver koji podržava praćenje pogleda, što trenutno ne dolazi sa Windows 10 računarima, ali se može kupiti odvojeno, na internetu. Microsoft obećava širu ponudu ovakvog hardvera, a za sada je na raspolaganju pomenuti Tobii Eye Tracker 4C, koji se može nabaviti za oko 150 evra.

Windows Central ekipa, koja je testirala ovu opciju tvrdi da je ova opcija fascinantna i u videu možete da pogledate kako to sve izgleda u praksi.

Osim što će biti od velike pomoći osobama koje su iz bilo kog razloga onemogućene da koriste tj. kontrolišu Windows 10 računar pomoću miša i tastature, Microsoft smatra da će praćenje pogleda omogućiti veliki broj zanimljivih načina za upotrebu u poslu, zabavi, a posebno industriji.

(Espreso.co.rs / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.