Apple je napravio novo čudo: iPad Pro nije laptop, ali nije ni samo tablet! (VIDEO)
Foto: Reuter

velIKI POVRATAK

Apple je napravio novo čudo: iPad Pro nije laptop, ali nije ni samo tablet! (VIDEO)

Sa većim displejem nego ikada, ima mesta za mnogo aplikacija iz kojih možete lako stići do drugih, i koje su organizovane tako da prate vaše navike

Objavljeno:

iPad je proteklih godina opao u popularnosti, što je normalno, jer postoji skoro deset godina.

Apple iznenađenje: iOS 11 ima posebnu opciju i sjajna je! (VIDEO)

Ali nešto se desilo u ponedeljak u toku WWDC 2017 konferencije. iPadov veliki brat, moćniji iPad Pro, postao je nešto posebno. I dalje nije laptop, ali sve je teže reći da je samo tablet. Apple mu se jako posvetio. Sa većim displejem nego ikada, ima mesta za mnogo aplikacija iz kojih možete lako stići do drugih, i koje su organizovane tako da prate vaše navike.

Od početka iOS-a, jedna od najiritantnijih stvari je bio glupi interfejs sa uveličavajućim staklom za kopiranje i lepljenje. Sada je to u velikoj meri poboljšano. Sa Drag and Drop opcijom, možete da lako premeštate fotke i delove teksta uz samo par pokreta. Možete videti sve otvorene aplikacije istovremeno. Dok je Apple ranije dodavao multitasking opcije kao Split View, ali novi app switcher pokazuje da je Apple podigao produktivnost na sasvim novi nivo.

Takođe, po prvi put od kad postoje tableti, priča se u njihovom kontekstu o refresh rate-u. Ovde se on podešava po zadatku. Igrice i filmovi izgledaju bolje, a može se štedeti baterija sa manjim brzinama osveženja pri laganim aktivnostima. Ostaje da vidimo koliko je ova funkcija u praksi korisna.

Apple olovka takođe ima par novih trikova. Sa iOS 11 apdejtom, ono što napišete u ''Notes'' odmah postaje tekst kojim može da se pretražuje.

Takođe možete direktno da crtate u tekstualnim dokumentima. Takođe neke od komponenata tableta i apdejti softvera bi trebalo da učine cratnje, zapisivanje i markiranje još tečnijim.

Ove promene mogu da pretvore iPad Pro od jače verzije iPad-a u nešto bliže MacBook-u — ali je lakše, ima odlično trajanje baterije, i interfejs koji sve više postaje previše napredan za jedan običan tablet.

(Espreso.co.rs / Mashable)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.