Microsoft Emma Watch je promenio život ljudima sa Parkinsonom! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/BBC Stories

budućnost tehnologije

Microsoft Emma Watch je promenio život ljudima sa Parkinsonom! (FOTO) (VIDEO)

Emma Watch je uspeo da joj smanji tremore u rukama i povrati mogućnost crtanja i pisanja. Kompanija je navela da je njihova osnovna misija upotreba tehnologije u najbolje moguće svrhe

Objavljeno:

Pametni satovi više nisu samo lep detalj i zanimljiv gedžet, neki od njih zaista uspevaju da promene živote ljudi. Jedan od njih je i Emma Watch koji ima samo jedan zadatak - pomoći ljudima sa Parkinsonovom bolešću kako bi im se smirili tremori.

Microsoft Research Innovation je osmislio ovaj sat, a direktorka Hajan Zeng koja ga je dizajnirala, promenila je život Eme Lavton. Ema je grafički dizajner a kako je bolest uznapredovala ona nije mogla više da piše i da pravi skice.

Ludilo nauke: Koriste Wi-Fi kako bi stvorili 3D holografske slike!

Emma Watch je uspeo da joj smanji tremore u rukama i povrati mogućnost crtanja i pisanja. Kompanija je navela da je njihova osnovna misija upotreba tehnologije u najbolje moguće svrhe.

Nakon što je BBC u decembru napravio priču pod nazivom "The Big Life Fix", Emma Watch je lansiran u orbitu. Reakcije na ovaj pametni sat su više nego pozitvne, pa je Zeng dobila nekoliko stotina poruka od ljudi koji su zainteresovani za njega.

foto: Printscreen/Youtube/BBC Stories

Kako ne postoji lek za Parkinsonovu bolest, i sporim medicinskim i hirurškim rešenjima, istraživači i programeri poput Zengove okreću tehnologiju u pravcu popunjavanja ove praznine.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.