Google je spreman: Ovaj OS će jednog dana zameniti Android? (VIDEO)
Foto: Promo

kartični interfejs

Google je spreman: Ovaj OS će jednog dana zameniti Android? (VIDEO)

U „srce“ novog operativnog sistema stavljen je i Google Flutter SDK , koji omogućava izvršavanje aplikacija tj. njihovo pokretanje na više operativnih sistema u istom obliku - Android, iOS i sad Fuchisa
Objavljeno:

Već neko vreme znamo da Google radi na novom operativnom sistemu, koji većina medija naziva „misterioznim“ i sličnim imenima. To je Fuchsia. Za razliku od Chrome OS ili Android OS sistema, koje Google već ima, ovaj je napravljen na potpuno novom kernelu razvijanom u Google kompaniji, koji je poznat kao „Magenta“.

Ovaj operativni sistem, Fuchisa, najavljen je prošlog avgusta i već ima početno korisničko okruženje, koje je bazirano na „kartičnom interfejsu“ (pogledajte video, biće vam jasnije).

Može i offline: Chrome radi i bez interneta, saznajte kako!

Ovo korisničko okruženje nazvano je „Armadillo“ i u Google kompaniji trenutno ga smatraju primarnim korisničkim okruženjem za Fuchisa operativni sistem, saznao je portal ArsTechnica.

U „srce“ novog operativnog sistema stavljen je i Google Flutter SDK , koji omogućava izvršavanje aplikacija tj. njihovo pokretanje na više operativnih sistema u istom obliku - Android, iOS i sad Fuchisa.

foto: AP

Zasad je poznato da je Fuchisa omogućava rad mobilnih i tablet uređaja, podržava podeljen ekran i vođenje dve aplikacije istovremeno, a sadrži i neku vrstu Google Now pomoćnika. Iako niko nije siguran da li je ovo samo eksperiment, zaista novi operativni sistem koji ćemo nekad koristiti na uređajima umesto Android ili Chrome operativnih sistema, Google I/O 2017 je dobra stanica, na kojoj bismo mogli da saznamo više o Fuchisa novajliji.

Videćemo šta će Google odlučiti.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.