Bezbedniji internet: Google pokreće alat koji automatski blokira govor mržnje! (GIF)
Foto: Giphy

REVOLUCIJA NA INTERNETU

Bezbedniji internet: Google pokreće alat koji automatski blokira govor mržnje! (GIF)

“Perspektiva” je testirana kod nekoliko idavača među kojima su američki dnevnik The New York Times i britanski The Guardian, ali i od stane Wikipedije
Objavljeno:

Američka kompanija Google objavila je u četvrtak pokretanje “Perspektive”, informatičkog alata koji se temelji na veštačkoj inteligenciji koja će pomoći medijima da automatski modifikuju komentare online blokirajući poruke mržnje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Taj API (application programming interface) koji se nudi besplatno omogući će da stvaranje programa koji će beležiti “toksičnost” poruka poslatih na njihove forume i ustanove po vlastitom nahođenju prag tolerancije pre objavljivanja.

Nova zver na tržištu: Lansirani AMD Ryzen 7 procesori! (VIDEO)

“Perspektiva” je testirana kod nekoliko idavača među kojima su američki dnevnik The New York Times i britanski The Guardian, ali i od stane Wikipedije, s automatskim prepoznavanjem poruka ocenjenih mrziteljskim ili izvan teme među moderatorima.

foto: Giphy

Cilj je da se olakša zadatak ekipama moderatora, često pretrpanima bujicom komentara mržnje koji sprečavaju rasprave što je nagnalo brojne dnevnike da zatvore svoje stranice komentara.

- Mediji žele da podstaknu rasprave o svojim sadržajima, ali ih trijaža miliona komentara košta previše vremena, rada i novca - istakao je na blogu Googlea Džared Koen, predsednik Jigsawa.

Software je raspoloživ za medije članice Googleove “Digital News Initiative” ali i svim platformama društvenih mreža među kojima su YouTube, Twitter i Facebook.

foto: Giphy

Algoritam Perspektive trebao bi da pomogne u filtriranju poruka mnogo brže od ljudski.

(Espreso.co.rs / net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.