ROBOKAF: Otvoren kafić gde roboti služe kafu! (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen

MOŽE.

ROBOKAF: Otvoren kafić gde roboti služe kafu! (VIDEO)

Prvi kafić ovog tipa otvoren je u Hong Kongu prošle godine, a početkom ove godine njegov robot kafu poslužuje i u San Francisku
Objavljeno: 09.02.2017. 14:14h

Umesto konobara, kafu u Cafe X radi i poslužuje robot – kafa se naručuje putem posebne aplikacije pa nema niti čekanja u redovima.


OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Gledajući pre nekoliko godina konobare koji rade i poslužuju kafu, Henr Hju zaključio je kako bi taj posao koji uključuje brojne ponavljajuće radnje, mogli da rade i – roboti. Odmah se bacio na posao i realizaciju ideje o kafiću u kojem bi, umesto konobara, kafu mogli da prave roboti te je odustao od fakulteta, prodao automobil i skupio novac od porodice, a tu su ideju podržali i neki investitori poput Kosla Venturesa, Social Kapitala i Džejsona Kalakanisa. Prvi Cafe X otvorio je u Hong Kongu prošle godine, a početkom ove godine njegov robot kafu poslužuje i u San Francisku, u kafiću jednog trgovačkog centra.

Hju kaže da su trenutno fokusirani na efikasnost, odnosno brzinu pripreme kafe kako ljudi ne bi čekali 10 do 15 minuta na šoljicu kafe, kao i na njenom kvalitetu. Korisnici kafu mogu da naruče putem posebne mobilne aplikacije ili na kiosku unutar kafića, a nakon narudžbine dobijaju četvorocifreni kod kojim podižu kafu.

Trenutno nije poznato kolika je cena otvaranja kafića u kojem je konobare zamenio robot, no Hju kaže kako je ona slična kao i cena renoviranja i otvaranja tradicionalnih kafića. Dodao je da su trenutno fokusirani samo na pružanje ''odličnog iskustva" korisnicima i da nedeljno prodaju oko hiljadu šoljica kafe. U priloženom video-zapisu možete videti kako izgleda kad vam robot pravi kafu.

(Espreso.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media