CENTAR MOĆI: Ovako izgleda novo sedište kompanije Apple
Foto: Youtube / Printscreen

IMPOZANTAN KAO PENTAGON

CENTAR MOĆI: Ovako izgleda novo sedište kompanije Apple

Dizajneri novog sedišta kompanije Apple posvetili su neverovatnu pažnju svakom mogućem detalju u zgradi, piše Reuters.
Objavljeno: 11:11h

Izgradnja Apple Campus 2 u Kupertinu u Kaliforniji počela je 2011. godine, a trebalo je da bude svečano otvorena 2015. godine. Međutim, ceremonija otvaranja se stalno odlaže.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Razlog za to su izuzetno visoki standardi kompanije kada je reč o detaljima, od insistiranja na savršeno urednom rasporedu električnih žica do sakrivanja cevi, piše Newser.

Kompanija je izričito naredila da na zakrivljenim staklenim površinama ne sme da bude nikakvih odraza cevi i ventilacionih otvora, izdala uputstvo za upotrebu drvenih materijala na 30 strana i istakla da tavanica mora da izgleda besprekorno čak i na delovima koji nisu dostupni ljudskom oku.

Kompanija je takođe provela 18 meseci pokušavajući da utvrdi koji oblik kvaka je najsavršeniji, a predstavnik vatrogasnog odeljenja navodi da je održano 15 sastanaka samo u vezi sa vatrogasnim oznakama (Apple je želeo da dizajn znakova bude usklađen sa njenim sopstvenim logom, dok je vatrogasno odeljenje jednostavno želelo da postavi znake koji će zapravo pomoći ljudima da se izvuku iz zgrade koja gori).

Jedan od arhitekata koji je učestvovao u projektu navodi da je Apple želeo da ostane “dosledan” svojim dizajnerskim principima, čak i po cenu većih troškova izgradnje.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.