100 KOMPANIJA PROTIV TRAMPA: Izvode predsednika na sud zbog ZABRANE MUSLIMANIMA
Foto: Reuters

zajednička tužba

100 KOMPANIJA PROTIV TRAMPA: Izvode predsednika na sud zbog ZABRANE MUSLIMANIMA

Tehnološki giganti izvode Trampa na sud zbog sporne zabrane
Objavljeno: 16:58h

Oko 100 kompanija, među kojima su "Epl", "Gugl" i "Majkrosoft", podnele su zajedničku tužbu protiv uredbe američkog predsednika Donalda Trampa o privremenoj zabrani ulaska u SAD, tvrdeći da ta uredba "znatno šteti američkom poslovanju".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Među potpisnicima tužbe, koja je juče podneta američkom Apelacionom sudu za Deveti sudski okrug, nalaze se i kompanije "Fejsbuk", "Tviter", "Intel", "iBej", "Netfliks" i "Uber", kao i netehnološke kompanije kao što su "Levi Štraus" i "Čobani", prenosi danas Rojters.

- Ova uredba predstavlja značajno odstupanje od principa pravednosti i predvidivosti koji su upravljali imigracionim sistemom SAD tokom više od 50 godina - navodi se u tužbi.

Kompanije naglašavaju da, kao rezultat toga, Trampova uredba nanosi veliku štetu američkom poslovanju, inoviranju i privrednom rastu. Takođe podsećaju da su imigranti ili njihova deca osnovali više od 200 kompanija na listi 500 najuspešnijih preduzeća.

foto: Reuters

Američke tehnološke kompanije, koje zapošljavaju veliki broj ljudi stranog porekla, među najglasnijim su grupama koje se bune protiv Trampove uredbe o privremenoj zabrani ulaska u SAD za izbeglice i državljane sedam pretežno muslimanskih zemalja.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.