POVEDITE RAČUNA: Milioni Wi-Fi rutera pod rizikom, ČEKIRAJTE SVOJ!
Foto: Giphy

JAIKS!

POVEDITE RAČUNA: Milioni Wi-Fi rutera pod rizikom, ČEKIRAJTE SVOJ!

Ukoliko koristite neki od uređaja sa liste, možda treba da promenite softver
Objavljeno: 14:52h

Portal GSMArena preneo je vest o hitnoj potrebi ažuriranja softvera desetina Netgear Wi-Fi rutera, koje hakeri širom sveta koriste za napad na korisnike i njihove uređaje povezane na te rutere.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ukupno 31 Netgear ruter je na spisku žrtava, a jedino rešenje je nadogradnja verzije softvera ili kupovina novog rutera, ukoliko je podrška za stari uređaj prestala. Preko internet panela Wi-Fi rutera možete proveriti da li je za vaš model dostupan „update“ i odmah instalirati novi softver ukoliko jeste.

Internet sajt Trustvawe, koji se bavi onlajn bezbednošću, objavio je propust u softveru Netgear uređaja, koji, ako je uključena opcija „remote management“ može da dozvoli „upad“ hakera na mrežu korisnika i dalje kroz nju na sve povezane uređaje - kompjutere, telefone, tablete, televizore, pa i kućne aparate koji podržavaju Internet of Things mrežu.

Kompanija Netgear izdala je saopštenje i potvrdila da problem postoji, a procena stručnjaka je da je ovim propustom pogođeno više od milion korisnika, verovatno i kod nas, pošto se Netgear oprema prodaje i u Srbiji.

Zbog osetljivosti cele stvari i mogućnosti pravljenja nenamerne greške, listu svih modela, kao i ažuriranja koja bi trebalo što pre izvršiti naći ćete na zvaničnom Netgear sajtu, kao i detaljno uputstvo o ažuriranju sistema.

(Espreso.co.rs / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.