I ZA KASPERSKOG IMA - ANTIVIRUS: Menadžer ruske kompanije uhapšen zbog izdaje!
Foto: Ap

STRANI PLAĆENIK

I ZA KASPERSKOG IMA - ANTIVIRUS: Menadžer ruske kompanije uhapšen zbog izdaje!

Jedan od glavnih menadžera ruske kompanije Kaspersky Lab, Ruslan Stojanov je uhapšen
Objavljeno: 16:56h

Portparolka kompanije za internet bezbednost Marija Širokova potvrdila je da je Stojanov uhapšen u decembru, navodeći da ne zna detalje optužnice i da njegovo hapšenje "nema ništa s kompanijom Kaspersky Lab i njenim poslovima". Ona je dodala da se istraga odnosi na vreme pre nego što je Stojanov počeo da radi za Kasperski, prenosi AP.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na njegovom LinkedIn profilu stoji da je jedan od prethodnih poslova bio u odeljenju za sajber-kriminal u Ministarstvu unutrašnjih poslova posle 2000. godine.

foto: Kaspersky

Prema pisanju Komersanta, Stojanov, šef odeljenja za istragu, uhapšen je zajedno sa visokim obaveštajnim zvaničnikom Ruske bezbednosne službe (FSB) Sergejem Mihailovim, a obojici preti optužba za izdaju.

foto: Kaspersky

Andrej Soldatov, koji je više od decenije proučavao internet i ruske bezbednosne službe, ocenio je da je hapšenje menadžera Kasperskog "bez presedana" i da to uništava 20 godina građen sistem odnosa obaveštajnih agencija i kompanija kao što je ta.

- Obaveštajne agencije su ranije pitale Kasperski za savet, tako su građene neformalne veze. Romansa je očigledno završena - rekao je Soldatov za AP.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.