Wi-Fi TVRĐAVA: Izmišljen ruter koji mrzeti hakeri, komšije i CIA!
Foto: The Norton Core

NEMA VIŠE KRAĐE

Wi-Fi TVRĐAVA: Izmišljen ruter koji mrzeti hakeri, komšije i CIA!

IT kompanije širom sveta ostale su preplašene nakon velikog hakerskog napada iz 2016. koji je izvršen putem interneta stvari
Objavljeno:

Svi pametni aparati imaju jedan problem: njihova 'magija' nastaje tek kada se 'nakače' na internet, koji je i dalje neistraženo i opasno mesto...

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Zvuči kao da govorimo o romanu "Kroz pustinje i prašume", ali zapravo - tako je. S jedne strane malware, virusi, prevare i bagovi... S druge strane, sve vreme vas nadgleda CIA. Internet više ne zvuči toliko bezbedno, zar ne?

IT kompanije širom sveta ostale su preplašene nakon velikog hakerskog napada iz 2016. koji je izvršen putem interneta stvari; termostata, sigurnosnih kamera, frižidera i drugih aparata koji emituju wi-fi. Svi ti gedžeti su sadržali botnet i slabe sigurnosne standarde.

Ipak, izmišljen je uređaj koji će da ugrozi ovaj trend. Izmišljena je bezbednosna naprava u formi rutera koja, ne samo što povezuje različite naprave, ona monitoriše sumnjive aktivnosti unutar njih. Ukoliko primeti da se na datom uređaju vrši nepoznati transfer podataka, ona će vam poslati obaveštenje.

A photo posted by Pete Pachal (@mirrorpete) on

Ukratko, ovaj ruter bukvalno nadgleda internet saobraćaj između svih vaših uređaja, naročito onih koje pripadaju svetu interneta stvari. Uz njega, moći ćete da napravite svoju wi-fi tvrđavu!

(AS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.