Za 7 dana je ovu igricu skinulo milion ljudi, a ona je napravljena sa jednim ciljem! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

ORIJENTACIJA U PROSTORU

Za 7 dana je ovu igricu skinulo milion ljudi, a ona je napravljena sa jednim ciljem! (VIDEO)

Nedeljno provedemo tri milijarde sati igrajući igrice, a naučnici se nadaju da će barem jedan deo tog vremena sada moći da se iskoristi u borbi protiv ove bolesti
Objavljeno: 10:10h

Prva igra na mobilnim telefonima koja pomaže naučnicima u borbi protiv demencije, za samo dve nedelje preuzeta je milion puta. Ona je osmišljena kako bi u naučne svrhe prikupila podatke o navigacijskom ponašanju i orijentaciji u prostoru svakog igrača. Nisi bio kul ako ih nisi imao: Jedan od ovih modela mobilnih je imao svako od vas! (FOTO) Sea Hero Quest je za ljude koji pate od demencije, a jedan od prvih simptoma je gubitak svesti o prostoru, zbog čega se teže kreću, čak i u već poznatom okruženju. Tim ljudi na University College u Londonu će obrađivati anonimne podatke koji će im pomoći u istraživanju. - Naučnicima bi trebalo više od 1.500 godina za laboratorijsko prikupljanje količine podataka koju je do sada generisala igra Sea Hero Quest. Kako bismo mogli da stvorimo pravo merilo za ljudsku orijentaciju u prostoru, važno je da igru igra što više igrača iz različitih zemalja, različite dobi i pola - rekao je profesor Majkl Hornberger sa Univerziteta East Anglia, koji se bavi istraživanjem demencije.

Inače nedeljno provedemo tri milijarde sati igrajući igrice, a naučnici se nadaju da će barem jedan deo tog vremena sada moći da se iskoristi u borbi protiv ove bolesti. Igrica Sea Hero Quest dostupna je besplatno za Android i iOS. Dosad je skupila više od 45 hiljada recenzija u App Store-u i Google Play-u, s prosečnom ocenom od pet zvezdica. Ako to sve uzmemo u obzir, igra je ušla među prvih deset na više od 50 tržišta. (Espreso.co.rs / index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.