Sport budućnosti: Da li biste se trkali dronovima? (VIDEO)

TRKE A LA STAR WARS

Sport budućnosti: Da li biste se trkali dronovima? (VIDEO)

Takmičenje letelica čini da se realnost približi video igrama, više nego ikad!
Objavljeno: 18:30h

Do pre samo nekoliko godina, mnogi bi se siti (Siti, kapirate) ismejali pri samoj pomisli da bi scene trke podova, borbenih letelica, iz prve epizode serijala Star Wars: Fantomska pretnja mogle da budu realnost... Ili makar dovoljno bliske. Smejali bi se i pri pomisli da bi takmičenje sa džojsticima moglo da postane ozbiljan sport. Šta se desi kad se ujedine robot i dron? (VIDEO) Nije laž, niti video igra, mada - kao da jeste. Trke dronova su ozbiljna priča, zahtevan sport, koji je već skrenuo pažnju publike, ljubitelja igrice, medija i sponzora. Čitavu ideju pokrenula je grupa studenata tehnike, zapravo - stipendista koji rade na projektima primene video igrica.

Organizacija DRL (Drone Racing League), lige za trku dronova, već vredi više miliona dolara. I zaista, podseća na trke podova! Uostalom, pogledajte kako izgleda jedan krug ove trke:

Is drone racing the sport of the future?

Welcome to the multimillion-dollar Drone Racing League. It feels like pod racing from Star Wars, but could very well become the first sport of the 21st century.

Posted by Quartz on уторак 26. јануар 2016.

10 vrhunskih gedžeta koje ćete poželeti da imate u 2016. godini (FOTO) Mogao bi ovo da postane sport 21. veka! Šta mislite, da li bi trke dronova jednog dana mogle da postanu olimpijski sport? Što da ne. Za početak - vidimo se na olimpijadi video igara! (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.