RPG KOJI OBOŽAVAJU MILIONI: DIablo II slavi 17 godina! (VIDEO)
Foto: Promo/Blizzard

TRAJAĆE VEČNOST

RPG KOJI OBOŽAVAJU MILIONI: DIablo II slavi 17 godina! (VIDEO)

Diablo i dalje predstavlja osnovu svih hack and slash akcionih RPG-ova, sa kojim se porede svi drugi

Objavljeno:

“Kako vreme leti, već je noć, moram u krevet!”, kaže Elmer Davež Dušku Dugoušku. Ako pripadate generaciji koja je čekala crtani u sedam na prvom programu RTS-a (kad drugog nije ni bilo), verovatno se sećate kakav je bum u svetu igara napravio Blizzard svojim Diabloserijalom.

Prvi deo je bio revolucionaran, a drugi je samo nastavio dobro utabanim putem. Prošlo je tačno sedamnaest godina kako je Diablo 2 izašao. Mnogi za njega tvrde da je to najbolji akcioni RPG ikada stvoren.

Međutim, malo se zna da je Diablo trebalo da bude potezni RPG. Glavi dizajner i nekadašnji suvlasnik Blizzard Northa, David Brevik, objašnjava kako je na pola projekta morao da menja osnovnu ideju.

PREKO 100 LIKOVA: Angry Birds za odrasle je stigao i besplatan je! (VIDEO)

Protivio joj se jer nije želeo da Diablo liči na strategije koje su tada izlazile iz Blizzard-ovekuhinje. Kada su mu odobrili nova finansijska sredstva zbog posla koji je predstojao, jednog petka uveče je prionuo na rad.

Imao je brilijantnu ideju. Isprogramirao je da se 20 turnovaodigraju u sekundi. Kliknuo da udari neprijatelja, skeleton je pao, a rodio se akcioni RPGkakav sada poznajemo! To je sve bilo gotovo za jedno veče.

Nekada ideje koje dođu u trenutku traju celu večnost…

Diablo i dalje predstavlja osnovu svih hack and slash akcionih RPG-ova, sa kojim se porede svi drugi. Samo nije jasno, smatra Play! Zine, zašto je zadnja Diablo 3 ekspanzija, Rise of the Necromancer, izašla 27. juna a nije sačekala godišnjicu svog prethodnika.

(Espreso.co.rs / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.