Neće biti na turnirima: Tekken ostaje bez jednog od igrača! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Bandai Namco Entertainment America

igrači u čudu

Neće biti na turnirima: Tekken ostaje bez jednog od igrača! (VIDEO)

Krivac za sve je PETA i njihov problem sa kengurom u igri
Objavljeno:

Tekken 7 izdanje za PC igrače širom sveta ostaje bez jednog od boraca, pošto postoji bojazan da bi se aktivisti za prava životinja pobunili, zbog toga što je u pitanju kengur.

Tekken, japanski serijal borilačkih igara, ima veliku popularnost u svim delovima sveta, pa i kod nas. Ali najviše se, naravno igra u Japanu, gde je Tekken 7 izašao pre dve godine, dok se za internacionalnu PC verziju još uvek čeka, i čekaće se najverovatnije do 2. juna kada treba da se pojavi.

Međutim, problemi su se javili, i to prilično neuobičajene prirode. A krivac za to je, ni manje ni više nego PETA i njihov problem sa kengurom u igri.

Gejmeri se raduju: Half Life bez cenzure posle 19 godina!

Naime, jedan od 38 boraca je i kengur sa bokserskim rukavicama po imenu Roger Jr koji se neće naći u zapadnoj verziji igre kao ni u ostalim nastavcima. Izvršni producent igre, Katsuhiro Harada je objasnio medijima da, nakon video snimka gde čovek udara kengura (da bi zaštitio svog psa) koji se pojavio na internetu pre nekog vremena, smatra da bi to za ovaj naslov napravilo veliki problem.

Aktivisti za zaštitu životinja su uvideli da će se tako nešto neminovno desiti i u igri, te iz predostrožnosti od eventulnih tužbi koje bi usledile, Roger će biti izostavljen sa turnira.

PETA, kojoj ovo nije prvi put da se bori za prava virtuelnih životinja, smatra da, iako igrači znaju da taj kengur nije stvaran, generalna slika koja se šalje nasiljem prema kenguru, ne može da vodi nečemu dobrom.

Oni smatraju da životinje dovoljno pate tako što su vučene iz grada u grad, izvodeći cirkuske trikove, te da bi video igre trebale da pomognu da se svest o zaštiti životinja proširi, umesto da im kroz igru nanose bol, prenosi Play!Zine.

Kuma, veliki medved, koji se takođe nalazi u igri, neće biti uklonjen jer je „očigledno jači od ljudskog bića.“

(Espreso.co.rs / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.