Nemojte nikako da objavljujete sliku ove mačke! Uradite li to - pozdravite se sa svojim Fejsom! (FOTO)
Foto: Printscreen Twitter/srivatsa224

Ukleta mačka

Nemojte nikako da objavljujete sliku ove mačke! Uradite li to - pozdravite se sa svojim Fejsom! (FOTO)

Naizgled bezazlena šaljiva fotografija mačke izazvala je haos na društvenim mrežama, nakon što je Fejsbuk deaktivirao milione profila na kojima je ova slika objavljena
Objavljeno: 16:27h

Bizarnu situaciju je najpre primetio Varun Kirš, jedan od korisnika Fejsbuka, koji se požalio da mu je profil ugašen nakon što je objavio pomenutu fotografiju. Nakon toga, javilo se na hiljade ljudi sa sličnim iskustvom i žalili se da su blokirani.

Na fotografiji koju je Fejsbuk označio kao opasnu nalazi se srećna mačka odevena u odelo, sa košuljom i kravatom, koja prema svim internet standardima uopšte ne spade u uvredljiv sadržaj. Fejsbuk se oglasio rekavši da je objavljivanje fotografije automatski pokrenulo gašenje profila, te da je bag popravljen, ali nije objasnio zbog čega je došlo do toga.

Pojedini korisnici smatraju da se u izvornom kodu fotografije nalazi neka poruka koju društvena mreža smatra uvredljivom, zbog čega je automatski briše a profil korisnika deaktivira.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Oni malo ciničniji tvrde da se Marku Zakerbergu jednostavno "nije svidela mačka", te je rešio da je eliminiše.

Podsetimo, prošlog meseca Fejsbuk se našao na udaru javnosti jer je cenzurisao legendarnu fotografiju iz Vijetnamskog rata, čuvenu "Napalm devojčicu" koja je osvojila i Pulicerovu nagradu, zbog "neprimerene golotinje".

Nakon protesta javnosti, Zakerberg je priznao grešku i vratio fotografiju na Fejsbuk, označivši je kao "važno istorijsko nasleđe, podsetnik i delo od izuzetnog društvenog značaja".

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.