Blokada Tvitova: Izraelska vlast kontroliše društvenu mrežu!
Foto: Reuters

KRŠENJE ZAKONA

Blokada Tvitova: Izraelska vlast kontroliše društvenu mrežu!

U saopštenju pomenutom magazinu izraelsko Ministarstvo pravde je navelo da sajber odeljenje radi, uz ostale aktivnost, i s raznim internet provajderima da ukloni sadržaj koji krši izraelski zakon
Objavljeno:

Izraelske vlasti preduzimaju korake da onemoguće svojim građanima da čitaju poruke na Tviteru objavljene u drugim zemljama, uključujući SAD.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sajber odeljenje u kabinetu izraelskog državnog tužioca poslalo je mnogobrojne zahteve da se uklone poruke s Tvitera i drugih medijskih platformi u poslednjim mesecima, zahtevajući da se ukloni određeni sadržaj ili da se blokiraju izraelski korisnici, navodi izraelski levičarski magazin +972.

15 neverovatnih činjenica o Jakuzama! (FOTO) (VIDEO) (GIF)

Objašnjenje za takav potez je da objavljeni materijal krši izraelsko pravo. Propalestinski bloger Ričard Silverštajn iz SAD primio je upozorenje od Tvitera da ono što je postavio na tu društvenu mrežu krši međunarodno pravo, pa mu je postavljeno pitanje da li je voljan da to ukloni sam.

Tviter ga je kasnije upozorio da je ono što je postavio, Izraelci više ne mogu da vide. U saopštenju pomenutom magazinu izraelsko Ministarstvo pravde je navelo da sajber odeljenje radi, uz ostale aktivnost, i s raznim internet provajderima da ukloni sadržaj koji krši izraelski zakon.

foto: Reuters

- Odeljenje deluje protiv zabranjenog sadržaja, kao što je pedofilski, huškanje na nasilje i rasizam i publikacija koje krše sudske i statutarne naredbe o cenzuri - navedeno je u saopštenju.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.