FEJSBUK RAZOTKRIO OPASNU MREŽU: Ugasili lažne naloge koji su širili teorije zavere, potiču iz OVIH DRŽAVA
Ilustracija, Foto: Profimedia

ŠIRENJE DEZNFORMACIJA

FEJSBUK RAZOTKRIO OPASNU MREŽU: Ugasili lažne naloge koji su širili teorije zavere, potiču iz OVIH DRŽAVA

Zbog kršenja pravila kompanije Fejsbuk o zabrani koordinisanog neautentičnog ponašanja, Fejsbuk je ugasio naloge jedne američke korisničke mrežže

Objavljeno:

Kompanija Fejsbuk uklonila je mrežžu lažžnih naloga preko kojih su širene dezinformacije i lažžne vesti iz Irana, Rusije i SAD, prenosi BBC.

Zbog kršenja pravila kompanije Fejsbuk o zabrani koordinisanog neautentičnog ponašanja, Fejsbuk je ugasio naloge jedne američke korisničke mrežže koja je širila lažžne vesti o "teoriji zavere i dubokoj držžavi kojom upravlja predsednik Tramp".

Ova mrežža je najpre negirala pretnje i zabrinutost zbog epidemije korona virusa, a potom promenila narativ i počela da promoviše nadrilekarstvo i teoriju zavere da su 5G mrežža i globalna elita "zaslužni" za pojavu korona virusa.

Ukinuta je i iranska mrežža kojom rukovodio državni informativni servis zbog kritika na račun SAD i Izraela i njihovog odnosa prema pandemiji.

Ruska mrežža korisnika koju su, prema tvrdnjama kompanije Fejsbuk, kreirali ruski držžavni mediji na Krimu, promovisala je stavove i teorije zavere o nastanku korona virusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.