FEJSBUK I INSTAGRAM UVELI VANREDNE MERE TOKOM KORONE! Evo koje su GLAVNE PROMENE na DRUŠTVENIM MREŽAMA
Evropska komisija je prethodno pozvala provajdere, operatere i korisnike internet usluga da u ovim vanrednim okolnostima spreče zagušenje mreže, Foto: Profimedia

velika opterećenost

FEJSBUK I INSTAGRAM UVELI VANREDNE MERE TOKOM KORONE! Evo koje su GLAVNE PROMENE na DRUŠTVENIM MREŽAMA

Do ove mere je došlo nakon velikog skoka u korišćenju Interneta usled uvođenja vanrednih mera širom Evrope

Objavljeno: 23.03.2020. 08:51h
  • 3

Kompanija Fejsbuk objavila je da je u cilju izbegavanja zagušenja Interneta u Evropi, privremeno smanjila brzine protoka video sadržaja na svojim društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram.

Do ove mere je došlo nakon velikog skoka u korišćenju Interneta usled uvođenja vanrednih mera širom Evrope koje zahtevaju rad od kuće i društvenu izolaciju.

Prethodno su kompanije Netfliks i Gugl najavile da će prilagoditi sistem emitovanja svog video sadržaja novonastaloj situaciji.

U situaciji kada se milioni Evropljana navikavaju na mere društvene izolacije tako što preko interneta rade, uče i zabavljaju se, zahvaljujemo Guglu i Netfliksu na koracima preduzetim za očuvanje nesmetanog funkcionisanja Interneta tokom kriza COVID19, izjavio je komesar za unutrašnje tržište Tijeri Breton.

Evropska komisija je prethodno pozvala provajdere, operatere i korisnike internet usluga da u ovim vanrednim okolnostima spreče zagušenje mreže i obezbede otvoren Intrenet.

Platformama za prikazivanje je preporučeno da ponude standardne umesto HD sadržaja.

Korisnici su pozvani da prilagode svoje opcije smanjenju potrošnje informacija tako što će koristiti bežični internet i manju rezoluciju sadržaja.

U Evropskoj komisiji kažu i pored povećanog pristupa Internetu trenutno nema zagušenja na mrežama u Evropi, ali pozivaju na oprez i nadgledanje situacije.

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media