Koristite WhatsApp? Pazite, ako dobijete ovu ponudu, čista je prevara (FOTO)
Foto: AP/Reuter

sajber kriminal

Koristite WhatsApp? Pazite, ako dobijete ovu ponudu, čista je prevara (FOTO)

Navodna ekskluzivna verzija popularne aplikacije za slanje i primanje poruka sadrži malware kojim se kriminalci posle koriste da vam ukradu podatke
Objavljeno: 10:20h

Lakoverni korisnici WhatsAppa postali su meta sajberkriminalaca koji ih pokušavaju prevariti nagovaranjem na preuzimanje "ekskluzivne" verzije aplikacije imena WhatsApp Gold, prenosi Independent. Naime, određeni broj korisnika WhatsAppa prijavio je da primaju poruke koje od njih traže da se prijave na servis 'WhatsApp Gold' putem internet stranice servisa. Samsung im pokrao ideje? Barem tako tvrde Kinezi (FOTO)

Korisnike na prijavu i preuzimanje mame opcijama za koje kriminalci tvrde da su do sada bile dostupne samo poznatim osobama, a uključuju mogućnost slanja više stotina fotografija odjednom, nove emotikone, video pozive i dodatne sigurnosne postavke. 7 stvari koje (ne) znamo o iPhone 7 (FOTO) (GIF)

foto: Giphy

To su notorne gluposti. 'WhatsApp Gold' je tzv. zlonamerni softver putem kog sajberkriminalci ostvaruju pristup vašim podacima, uključujući i lokacije. Novi iPhone će svi poželeti da imaju (FOTO) Stoga, pazite dobro! (Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.