FEJSBUK UVODI VELIKU PROMENU: Korisnici su U STANJU DA VIDE NEŠTO ŠTO DO SADA NIKAD NISU!
Foto: Profimedia

društevene mreže

FEJSBUK UVODI VELIKU PROMENU: Korisnici su U STANJU DA VIDE NEŠTO ŠTO DO SADA NIKAD NISU!

Kažu da čuva oči i bateriju...

Objavljeno: 14.03.2020. 09:00h
  • 4

Fejsbuk uvodi takozvani "dark mode" kasnije ove godine ali poneki korisnici mogu da koriste ovaj režim društvene mreže već sada.

Iako je ovaj titan među društvenim mrežama u početku ograničio razvoj svog novog dizajna na beta testere, čini se da proširuje skup korisnika koji su u stanju da ga koriste.

Ako vam nije data mogućnost da koristite novi dizajn kompanije Fejsbuk, ne brinite. Očekuje se da će društvena mreža u skorije vreme ažurirati svoj dizajn za sve korisnike, piše Express.

Pored desktop računara, Fejsbuk radi i na tamnom režimu za Android i iOS sisteme. U avgustu inženjerka aplikacije Džejn Mančun Vong pokazala je ranu verziju Fejsbuk mračnog režima za mobilne uređaje.

Tamni režim Fejsbuka na mobilnom izgleda prilično slično onoj na računarima – uz dodatnu korist koja je od velike važnosti danas – a to je poboljšano trajanje baterije mobilnog uređaja. Fejsbuk je sledeća, i verovatno poslednja aplikacija koja će da ima tamnu verziju.

Aplikacije za Vatsap, Instagram a čak i Fejsbuk mesendžer već imaju tamnu estetiku koja nije samo dobra za bateriju uređaja već nije ni naporna za oči. Prema istraživanjima sa Harvarda, ne preporučuje se gledanje u svetle ekrane tri sata pred spavanje, jer to može da izazove smetnje u spavanju.

Bonus video:

(Espreso.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media