OTVORIO PORUKU NA VIBERU, PA MU UKRALI SKORO 73.000 DINARA! Balkanac naseo na veliku prevaru, pazite se!
Naseo na prevaru na Viberu, Foto: Dado Đilas

ZEZNUO SE

OTVORIO PORUKU NA VIBERU, PA MU UKRALI SKORO 73.000 DINARA! Balkanac naseo na veliku prevaru, pazite se!

Četrdesetdvogodišnja osoba iz Sarajeva je dobila poruku na "Viberu" kojom je obaveštena da je dobitnik poklon-vaučera banke...

Objavljeno: 21.10.2019. 15:24h
  • 39

Osobi iz Sarajeva skinuto je sa bankovnog računa 1.200 KM i prebačeno na računsportskih kladionica kada je poslala fotografiju svoje bankovne kartice pošto je primila poruku na "Viberu" da je dobitnik poklon-vaučera banke.

Policijskoj stanici Istočna Ilidža prijavljeno je da je četrdesetdvogodišnja osoba iz Sarajeva dobila poruku na "Viberu" kojom je obaveštena da je dobitnik poklon-vaučera banke u određenom novčanom iznosu, te da je potrebno da banci dostavi broj bankovne kartice.

Osoba je fotografisala bankovnu karticu i poslalo putem poruke, nakon čega je uvidom u bankovni račun ustanovilo da mu je skinuto 1.200 KM, a uvidom u listing transakcije utvrđeno da je ovaj iznos prebačen na račun sportskih kladionica, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočno Sarajevu i u toku je rad na rasvetljavanju krivičnog dela prevara.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na građane, korisnike telefona i svih društvenih mreža, da budu oprezni prilikom njihovog korištenja i ustupanja svojih ličnih podataka kako ne bi došlo do zloupotrebe, kao i u svim situacijama u kojima se od njih traže lični podaci, naročito na društvenim mrežama na kojima je identitet tražioca nepoznat.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Nezavisne)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media