FEJSBUK ĆEMO USKORO MORATI DA PLAĆAMO? Ova PROMENA na društvenoj mreži ukazuje da više neće biti besplatna (FOTO)
Fejsbuk možda menja politiku poslovanja, Foto: Profimedia

PROMENA POSLOVANJA

FEJSBUK ĆEMO USKORO MORATI DA PLAĆAMO? Ova PROMENA na društvenoj mreži ukazuje da više neće biti besplatna (FOTO)

Promena se dogodila između 6. i 7. avgusta

Objavljeno: 28.08.2019. 09:45h
  • 1

Fejsbuk će možda uskoro odustati od svog obećanja da će platforma besplatna, i da će uvek biti besplatna, što je pisalo i na početnoj strani ove društvene mreže.

Kako je primetio Biznis Insajder, na početnoj strani Fejsbuka sada piše " Brzo je i lako", dok je ranije pisao "Besplatno je, i uvek će biti.

Promena se dogodila između 6. i 7. avgusta, a kompanija nije o tome obavestila korisnike. Takođe, nisu želeli da komentarišu promenu ni kasnije.

Velika promena slogana
Velika promena slogana foto: Facebook printscreen

Iako Fejsbuk ne naplaćuje svojim korisnicima pristupanje usluzi, odavno je iskoristio ogromne količine podataka prikupljenih od njih. Ti podaci se zatim  prodaju kompanijama kako bi pomogli usmeravanje marketinga i proizvoda određenoj publici.

Prema pravniku i stručnjaku za digitalno pravo Hoseu Antoniju Kastilju koji je razgovarao sa Business Insider-om, promena može imati neke veze sa direktivom Evropske unije koja te lične podatke prepoznaje kao oblik plaćanja.

Iako kompanija još nije dala naznake da će početi direktno da naplaćuje korisnicima, kompanija izričito napominje da ne garantuje da će platforma uvek biti besplatna.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media