FEJSBUK ODLAZI KORAK DALJE: Njihov novi projekat dokaz je da postaju mnogo više od društvene mreže!
Fejsbuk se širi, Foto: AP

libra

FEJSBUK ODLAZI KORAK DALJE: Njihov novi projekat dokaz je da postaju mnogo više od društvene mreže!

Kalifornijska kompanija ima velike planove za "libru"

Objavljeno: 18.06.2019. 16:26h

Kompanija Fejsbuk predstavila je danas planove za lansiranje vlastite kriptovalute pod nazivom "libra", u sklopu nastojanja da proširi svoje delatnosti izvan društvenih mreža i da zakorači u sektor e-trgovine i globalnih plaćanja.

Fejsbuk se, u okviru Asocijacije Libra sa sedištem u Ženevi, povezao sa 28 partnera, prenosi agencija Rojters, i dodaje da će ta Asocijacija upravljati novim digitalnim kovanim novcem koji će biti lansiran u prvoj polovini 2020. godine.

Fejsbuk je, takođe, osnovao podružnicu pod imenom "Calibra", koja će ponuditi digitalne novčanike za čuvanje, slanje i trošenje kriptovalute "libra".

"Calibra" će biti priključena na Fejsbukove platforme za razmenu poruka Mešenger i WhatsApp, koje već imaju više od milijardu korisnika.

Kalifornijska kompanija ima velike planove za "libru", ali bi zabrinutost za privatnost potrošaca ili regulatorne barijere mogle da predstavljaju značajne prepreke, ocenjuje britanska agencija.

Akcije Fejsbuka su u elektronskom trgovanju na berzi u SAD bile najtrgovanije, a zabeležile su skok od 2,6 odsto na 194 dolara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media