OSNIVAČ WHATS APP-a PORUČUJE: Izbrišite Facebook! Razlozi za to su OČIGLEDNI
Suosnivač aplikacije Whatsapp Brajan Ekton ponovo je pozvao korisnike da izbrišu svoje profile na društvenoj mreži Fejsbuk., Foto: Printscreen / Youtube

KONKURENCIJA?

OSNIVAČ WHATS APP-a PORUČUJE: Izbrišite Facebook! Razlozi za to su OČIGLEDNI

Ekton je 2014. godine prodao Fejsbuku svoj udeo u Whatsappu za 14. milijardi dolara, a kompaniju je napustio 2017. godine, jer se, kako je rekao, nije slagao da oglasne poruke treba da se uvode u platformu za razmenu poruka

Objavljeno:

Suosnivač aplikacije Whatsapp Brajan Ekton ponovo je pozvao korisnike da izbrišu svoje profile na društvenoj mreži Fejsbuk.

On je pred studentima na Univerzitetu Stenford u Kaliforniji kritikovao Fejsbuk i druge tehnološke gigante poput Gugla (Google), jer su previše fokusirani na profit, prenosi londonski San. Ekton je 2014. godine prodao Fejsbuku svoj udeo u Whatsappu za 14. milijardi dolara, a kompaniju je napustio 2017. godine, jer se, kako je rekao, nije slagao da oglasne poruke treba da se uvode u platformu za razmenu poruka.

Ekton je danas šef Signala, neprofitnog rivala Whatsappu, a direktora Fejsbuka Marka Zakerberga optužio je da trguje s privatnošću korisnika kako bi omogućio reklame na svojoj platformi i povećao prihod. Ovo je drugi put da Ekton poziva na brisanje Fejsbuka - to je uradio preko Tvitera, gde je napisao "Vreme je #izbrišitefacebook" nakon što se društvena mreža uplela u skandal s političkom konsultantskom firmom Kembridž analitika, koja je neovlašćeno pristupila podacima 87 miliona korisnika.

BONUS VIDEO:

OJADILI MNOGE PREKO FEJSBUKA: Uhapšeni prevaranti, skinuli sa kartica više miliona dinara! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.