Zakerbergova nova zlatna koka je - Instagram!

sve njegovo donosi novac

Zakerbergova nova zlatna koka je - Instagram!

Osnivač i vlasnik Fejsbuka po svemu sudeći može da računa na još nekoliko milijardi dolara prihoda od druge društvene mreže koju ima u svom vlasništvu
Objavljeno: 19:50h

Početkom 2012. godine Instagram je bio aplikacija za uređivanje i deljenje fotografija koja je bila dostupna samo korisnicima Epl mobilnih uređaja i koja do tada nije zaradila niti centa. Marka Zakerberga prozvali su najgorim štreberom. Usledio je vrlo gotivan komentar! (FOTO) Iako je njena vrednost ubrzano rasla, verovatno nijedan analitičar tada ne bi procenio vrednost ove kompanije sa samo trinaest zaposlenih na milijardu dolara, no to je uradio Mark Zakerberg i time šokirao analitičare i svet.

Čak i najveći kritičari ove akvizicije nakon nekog su vremena promenili mišljenje te su početkom prošle godine neki analitičari procenili vrednost Instagrama na čak 33 milijarde dolara i Zakerberga proglasili genijalcem. Nakon što je Fejsbuk prošle sedmice objavio poslovne rezultate za poslednji kvartal prošle godine u kojem su prihodi bili veći od očekivanih, vrednost ove kompanije premašila je 300 milijardi dolara, dok se Zakerbergovo bogatstvo približilo cifri od neverovatnih 50 milijardi dolara (podsetimo, Mark Zakerberg još nema 32 godine).
Paul Vogel iz Barklisa kaže kako je Instagram u poslednjem kvartalu prošle godine ostvario promet veći od 275 miliona dolara te veruje kako će u 2016. taj iznos biti veći od 1,3 milijarde dolara, a raniji podaci nekih analitičara navode na zaključak da će do 2020. Instagram zarađivati skoro 6 milijardi dolara.
Osim zbog zarade, preuzimanje Instagrama važno je i zbog "cool faktora" jer sve više tinejdžera na Fejsbuk gleda kao na mrežu na kojoj su od njih aktivniji njihovi roditelji pa čak i deke i bake te se okreću drugim "cool mrežama" – jedna od takvih mreža koja je sve popularnija među tinejdžerima upravo je Instagram. Broj korisnika Instagrama nedavno je premašio 400 miliona te se očekuje da će i dalje rasti, kao što će i dalje rasti zarada Instagrama, odnosno Facebooka, prenosi zimo.dnevnik.hr. (Espreso.co.rs / Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.