BUDITE OPREZNI: Fejsbukom hara OPASNA PREVARA! Evo kako da se zaštitite!
Foto: Reuters/Dado Ruvić

NE NASEDAJTE

BUDITE OPREZNI: Fejsbukom hara OPASNA PREVARA! Evo kako da se zaštitite!

Policiji su dosad stigle tri prijave

Objavljeno:

Prevare putem interneta postaju sve raznovrsnije, što potvrđuje i pojava koju je ovih dana uočila požeško-slavonska policija.

Požeško-slavonska policija obavestila je u ponedjeljak da je u poslednjih nekoliko dana dobila nekoliko prijava građana koji su putem Fejsbuka učestvovali u nagradnoj igri i zatim na mesindžeru dobili poruku kako su baš oni "srećni dobitnici" pa moraju porukom poslati fotografije lične karte kako bi organizatori dobili njihove podatke i poslali im nagradu.

No, kako nagrada nije stigla na njihovu adresu niti su im se organizatori navodne nagradne igre javljali shvatili su da su možda postali žrtve neke vrste prevare pa su slučaj prijavili policiji, piše Hina.

Policiji su dosad stigle tri prijave, a dosad nije zabeleženo da su počiniteljima nešto platili niti da je neko zloupotrebio njihove lične podatke, ali se ni ne isključuje mogućnost da se to tek dogodi.

S obzirom na napredak tehnologije i mogućnosti raznih oblika komunikacije putem interneta policija upozorava građane da prevare putem interneta postaju sve raznovrsnije te ih poziva da ne nasedaju na razne "nagradne igre" na društvenim mrežama, niti da dostavljaju lične podatke nepoznatim osobama, a ako smatraju da se radi o prevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju da joj događaj prijave na broj 192.

Bonus video

AXE-R je jedan od najboljih računara na svetu

(Espreso.co.rs/ Srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.