8 trikova za optimalno korišćenje Fejsbuk Mesendžera! (FOTO) (GIF)

Uzmi sve što ti smartfon pružA

8 trikova za optimalno korišćenje Fejsbuk Mesendžera! (FOTO) (GIF)

Sada imate mogućnost da ćaskate sa prijateljima a da vam pažnju ne odvlači gomila objava, videa i drugih sadržaja sa FB Njuz Fida
Objavljeno: 15:43h

Fejsbuk Mesindžer je, prema nedavno objavljenim podacima, dostigao brojku 800 miliona aktivnih korisnika mesečno. Ako ste i vi jedan od njih, dajemo vam nekoliko saveta kako da ga pametnije koristite. Zašto me ignorišeš? Saznaj ko te je sve iskulirao za prijateljstvo na Fejsu (FOTO) 1) Postoji samostalni veb sajt za Mesindžer Postojanje dva zasebne veb lokacije za Fejsbuk i Mesindžer ima smisla. Na sajtu Messenger.com možete, na primer, da ćaskate sa prijateljima na poslu, a da vam pritom pažnju ne odvlači gomila objava, videa i drugih sadržaja sa FB Njuz Fida. Interfejs je minimalistički, ali je proširen. Za svaki razgovor postoji mogućnost isključivanja notifikacija, pristupa glasovnom ili video pozivu i pregleda fotografija koje ste podelili sa drugima. 2) Ne treba vam Fejsbuk da biste koristili Mesindžer Ako imate telefonski broj, možete da koristite Mesindžer i bez korisničkog naloga na Fejsu. Treba da preuzmete aplikaciju, odaberete opciju "Not on Facebook?" i da se registrujete.

3) Zabeležite grupni razgovor za lakši pristup Ako pričate sa istom grupom ljudi sve vreme, konverzaciju možete da sačuvate kako ne biste morali stalno da skrolujete. Kliknite na "Groups" pri dnu aplikacije i videćet dugme "Pin" u gornjem levom uglu. Možete da odaberete razgovor koji želite da dodate i dodelite mu naziv. Takođe, možete da dodate fotografiju koja će vam služiti kao avatar grupe ako aktivirate dugme za kameru. 4) Isključite notifikacije Pojedine konverzacije možete da ugasite ako kucnete na naziv pri vrhu poruke. Pojaviće se padajući meni, u kome treba odabrati "Notifications" i vreme trajanja deaktivacije, npr. 15 minuta, jedansat, osam sati, 24 sata ili trajno, dok ih ponovno ne uključite. A obaveštenja možete da isključite i u potpunosti. 5) Delite fotografije koristeći prepoznavanje lica Opcija "Photo Magic" koristi prepoznavanje lica kako bi olakšala slanje fotografija. Kada je uključena, aplikacija će vas obavestiti ako prepozna novu fotografiju sa prijateljicom ili prijateljem. Da biste je uključili, kliknite na sličicu točkića u dnu desno, odaberite "Photos & Media", zatim "Photo Magic", pa je uključite. 6) Gospođo, koja je vaša lokacija? U poruci možete poslati svoju ili bilo koju drugu lokaciju. Odaberite razgovor, kliknite na sličicu "More", kliknite "Location", potražite je i pošaljite. 7) Slanje gifova Kliknite "More" u dnu prozora sa razgovorom i dobćete spisak raznih aplikacija koje možete da instalirate. Jedna od ponuđenih opcija je "Giphy". Kliknite dugme "Install", koje će vas odvesti u "App Store". Preuzmite je i instalirajte. Tada ćete moći da odaberete sličicu "GIF" u dnu razgovora i da potražite GIF koji želite da pošaljete.

8) Ukrasite razgovore emotikonima Tokom razgovora kliknite na ime sagovornika pri vrhu ekrana. Dobićete opcije za nadimke, boje i emotikone. Promena boje izmeniće izgled sličica i balončića za razgovor. (Espreso.co.rs / T Portal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.