DOKLE VIŠE? Fejsbuk priznao novi SKANDAL, ovo je možda pogodilo i VAS!
Foto: Reuter / Dado Ruvić

opet greše

DOKLE VIŠE? Fejsbuk priznao novi SKANDAL, ovo je možda pogodilo i VAS!

Problem, za koji Fejsbuk navodi da je otklonjen, najnoviji je u nizu skandala te kompanije u vezi s poštovanjem privatnosti korisnika

Objavljeno:

Američka kompanija Fejsbuk saopštila je danas da su zbog greške u softveru neke privatne objave 14 miliona korisnika te društvene mreže bile javne tokom nekoliko majskih dana. Problem, za koji Fejsbuk navodi da je otklonjen, najnoviji je u nizu skandala te kompanije u vezi s poštovanjem privatnosti korisnika, navodi Asošiejted pres.

Kompanija je danas saopštila da je softverska greška, takozvani "bag", tokom nekoliko dana maja menjala vidljivost objava (postova) korisnika tako što je opcija da objavu mogu da vide samo prijatelji ili neki od prijatelja korisnika, automatski bila promenjena u "javno" (public), što znači da je sadržaj dostupan svakom.

Zvaničnica Fejsbuka Erin Egan, zadužena za privatnost korisnika, rekla je da ta greška nije uticala na ranije objave i dodala da je Fejsbuk počeo da obaveštava korisnike koji su imali javne postove tokom spornog perioda kako bi mogli da promene njihovu vidljivost.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.