ZAKERBERG PONOVO SVEDOČI: Evropski parlament zahteva odgovore, a ovoga puta će mu biti MNOGO TEŽE!
Foto: Reuter

skandal sa fejsbukom

ZAKERBERG PONOVO SVEDOČI: Evropski parlament zahteva odgovore, a ovoga puta će mu biti MNOGO TEŽE!

Ispitivanje bi moglo biti ozbiljnije jer su neki članovi evropskog parlamenta puno veći stručnjaci u području zaštite podataka od američkih političara

Objavljeno:

Mark Zakerberg, osnivač Fejsbuka, odgovaraće pred Evropskim parlamentom o skandalu sa firmom "Kembridž analitika".

Ovo ispitivanje bi moglo biti puno ozbiljnije od onog pred američkim Kongresom, zbog veće važnosti privatnosti podataka u vuropi i stupanja na snagu Uredbe o zaštiti podataka (GDPR).

U izjavi koju je objavio NBC, stoji kako će Zakerberg reći da je postalo očito u poslednjih nekoliko godina da nisu učinili dovoljno da spreče da se njihovi alati koriste da bi nekome naštetili.

- Radilo se tu o lažnim vestima, stranom uplitanju u izbore ili programerima koji zloupotrebljavaju privatne podatke, nismo dovoljno široko sagledali našu odgovornost - stoji u njegovoj izjavi i dodaje kako je to bilo pogrešno.

Zakreberg bi trebalo da svedoči od 18.15 sati do 19.30, a samo ispitivanje bi moglo biti ozbiljnije jer su neki članovi evropskog parlamenta puno veći stručnjaci u području zaštite podataka od američkih političara, prenosi CNN.

Privatni podaci 87 miliona korisnika nepropisno su završili u rukama "Kembridž analitike" firme povezane s kampanjom Donalda Trampa na izborima u SAD-u, ali iz kompanije su tvrdili da nisu te podatke koristili u izborima. Početkom meseca su objavili da odlaze u stečaj.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.