KORISTITE GA SVAKOG DANA, A NE ZNATE SVE NJEGOVE TAJNE! Ovo su sve fore koje krije WhatsApp!
Foto: Reuters

niste znali?

KORISTITE GA SVAKOG DANA, A NE ZNATE SVE NJEGOVE TAJNE! Ovo su sve fore koje krije WhatsApp!

Sve što pomislite moguće je postići kratkom posetom opcijama WhatsAppa.

Objavljeno:

Skoro svi imamo instalirani WhatsApp, no pitanje je koristimo li njegov maksimalni potencijal.

Ne želite da iko vidi vaše razgovore? Želite da postanete nevidljivi na svojoj listi kontakata? Sve ovo moguće je postići kratkom posetom opcijama WhatsAppa.

Postanite nevidljivi u WhatsAppu

Na Androidu idite na Menu > Settings > Account > Privacy. Tamo promenite postavke za vidljivost ličnih podataka. Što se WhatsAppa za iOS tiče, kod njega je procedura jednostavnija: idite u Settings i tamo jednostavno izaberite tab Privacy. Tamo ćete moći da podesite vidljivost vaših podataka.

Naglasite poruke

Tekst u vašim tekstualnim porukama možete naglasiti podebljanim slovima, kurzivom ili crtom. Za prebacivanje teksta u kurziv tekst pišite ovako: _tekst_ Za prebacivanje u podebljani font pišite: *tekst* Ako planirate provući crtu kroz tekst, poruke pišite ovako: ~tekst~

Šaljite grupne poruke bez otvaranja grupe

Za aktivaciju ove opcije idite na Chats > Menu > New broadcast. Pritisnite '+' ili unesite imena primalaca. Poruku će primiti svaka osoba koju ste naveli u adresi. Svako od njih dobiće poruku na uobičajeni način, što znači da njihove odgovore neće moći čitati druge osobe kojima ste poruku poslali.

Kako prepoznati da ste blokirani

Postoji nekoliko znakova. Nećete videti kada je osoba poslednji put bila online, nećete videti novu sliku avatara na profilu kontakta, sve vaše poslate poruke imaju samo jednu kvačicu, kada stvorite grupni chat, osobu ne možete dodati (to znači da ste blokirani).

Svi ovo ne garantuje da ste sto posto blokirani. Postoji šansa da je vaš kontakt promenio postavke za vidljivost svog profila.

Zaustavite automatski download multimedije

WhatsApp ima nezgodnu naviku da čuva sve podatke koje dobijete tokom ćaskanja. Da biste to zaustavili, na Androidu uradite sledeće: Settings > Data Usage i tamo podesite parametre za download podataka. Slučaj kod iOS-a je relativno sličan: Settings > Data and Storage Usage > Media.

Prepoznajte lažne kontakte

Više-manje svako može koristiti specijalnu aplikaciju za slanje SMS poruka za aktivaciju. Ako želite da proverite radi li se o robotu, broj uvek možete nazvati putem WhatsAppa. Privremeni ('besplatni') virutalni brojevi skoro su uvek neaktivni ili nespojeni s mrežom.

Utišajte glasovne poruke

Sve što treba da uradite je da podignete telefon do uva i WhatsApp će zvuk prebaciti na mali zvučnik. Kako to postiže? Pomoću žiroskopa koji među ostalim prepoznaje kada telefon držite uspravno ili bočno.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.