NEMA ZEZANJA: Facebook će zabraniti oglašavanje onima koji šire lažne vesti!
Foto: Reuters

svi su na udaru

NEMA ZEZANJA: Facebook će zabraniti oglašavanje onima koji šire lažne vesti!

Koristeći unapređenu mašinsku tehnologiju učenja, Fejsbuk je naveo da sada može da identifikuje veći obim potencijalnih obmana na društvenoj mreži

Objavljeno:

Kompanija „Fejsbuk“ je saopštila da će preduzećima i drugim korisnicima povezanim sa širenjem lažnih novinskih priča ubuduće biti zabranjeno da se oglašavaju preko te društvene mreže.

Kako piše magazin Forbs, iz Fejsbuka su objavili da su dodatno razvili i unapredili svoj alat „Povezani članci“, kako bi smanjili cirkulaciju i uticaj lažnih i obmanjujućih priča kojima je javnost izložena.

NOVO APPLE ČUDO: Isprobajte IKEA nameštaj pre kupovine! (VIDEO)

Koristeći unapređenu mašinsku tehnologiju učenja, Fejsbuk je naveo da sada može da identifikuje veći obim potencijalnih obmana na društvenoj mreži i da ih brže usmerava u grupu za proveru činjenica koju obavlja treća strana.

Kako se navodi u saopštenju, Fejsbuk je otkrio da određene grupe koriste njegovu funkciju „Stranice“ (Pages) kao kanal za širenje lažnih vesti.

Preduzeća, organizacije, poznate ličnosti i drugi, koriste ovu funkciju Fejsbuka kao svoje javne profile na ovoj mreži.

- Oni koji dele priče za koje treća strana koja vrši proveru činenjica utvrdi da su lažne, neće više moći da zakupljuju reklamni prostor na Fejsbuku - poručila je kompanija.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.