PORED SMAJLIJA NA FEJSBUKU I REAKCIJA "PONOS"! Sada možete aktivirati prajd dugu (FOTO)
Foto: Facebook

DA LI STE PRIMETILI?

PORED SMAJLIJA NA FEJSBUKU I REAKCIJA "PONOS"! Sada možete aktivirati prajd dugu (FOTO)

Novina na Fesjbuku, ali sigurno je nisu svi videli!

Objavljeno:

Parada ponosa održaće se u subotu 24. juna u Beogradu. Slogan glasi "Neka svi naši glasovi ore se", ali još jedan "redovan" Prajd biće održan u septembru.

EVROPSKI PRAJDOVI: Postoji samo jedan Prajd u Srbiji, A TO NIJE OVAJ U SUBOTU!

Naime, po tradiciji svetske LGBT zajednice, jun je mesec ponosa i mesec tokom kojeg se proslavlja Prajd.

Ovim povodm i Fejsbuk je uveo jednu novinu, koju možda nisu svi primetili.

Ova društvena mreža odlučila je da na svoj način proslavi raznolikost, tako što će uvesti novu "reakciju" na statuse i komentare.

foto: Facebook

Pored već uobičajenih lajka, srca, smeha, šoka, tuge i besa, pojavila se i čuvena zastava u duginim bojama, koju je kreirao Gilbert Baker 1978. godine. On je preminio u martu ove godine, a Fejsbuk je u njegovu čast jun mesec nazvao Pride Month.

foto: Printscreen / Facebook

Novi Emoji je postavljen da predstavlja simbol ponosa i biće dostupan korisnicima do kraja juna. Neki ljudi ne vide ovu reakciju, neki da, ali postoji način na koji je možete dobiti. Niame, prvo je potrebno da se prijavite na svoj Fejsbuk nalog, zatim lajkujete LGBT stranicu nakon čega bi trebalo da ste dobili ovu zastavu duginih boja.

Reakcije korisnika društvenih mreža su različite, pa tako ima onih koji su zadovoljni ovom odlukom Fejsbuka, ali i onih koji smatraju da ona uopšte nije bila potrebna.

Složićete se da je ovo u Srbiji i te kakva novina, s obzirom da je pre samo nekoliko dana Ana Brnabić, koja je drugačijeg seksualnog opredeljenja, imenovana za mandtara za sastav nove Vlade, a nakon glasanja u subotu znaće se da li će Srbija dobiti prvu gej ministarku u istoriji.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.