Da li ste se ikada pitali kako Fejsbuk sortira vaših Top 9 prijatelja?

OTKRIVAMO INTERNET TAJNE

Da li ste se ikada pitali kako Fejsbuk sortira vaših Top 9 prijatelja?

Da li društvena mreža stvarno zna s kim se najviše družimo, ili je u pitanju nešto drugo...
Objavljeno: 16:11h

Jeste li se ikada zapitali kako se određuje lista Top 9 prijatelja, koje prikazuje vaša Fejsbuk stranica? Da li je to zbog špijuniranja drugih ljudi... Ili zbog najčešće interakcije s njima? Fejsbuk opet uvodi izmenu: Ova će vam se dopasti (FOTO) Šta se krije iza misterioznog algoritma koji stavlja određene ljude na ovu listu? Mnogi su se ovo već pitali, sudeći po tome na guglu izlazi skoro 80 miliona rezultata, ukoliko ukucate pitanje: "kako fejsbuk sortira moje top prijatelje?".

Ovo može da bude problem, zaista. Mnogi parovi posvađali su se nakon što su videli da među top prijateljima svojih partnera stoji nepoznata, a zgodna ličnost. S druge strane, šta ako je to neko ko nas progoni? Kako da se rešite automatskog pokretanje videa na Fejsbuku? (FOTO) Vreme je da se ta misterija okonča. Sajt Motherboard objavio je da Fejsbuk vaših Top 9 prijatelja sortira na osnovu sledećih 12 faktora:

  1. Broj interakcija s tim osobama
  2. Broj pregleda profila
  3. Zajedničke i tagovane fotografije
  4. Spominjanje u statusima
  5. Frekvencija lajkovanja
  6. Međusobno komentarisanje
  7. Broj pregleda fotografija
  8. Komunikacija preko privatnih poruka
  9. Zajedničke aktivnosti i interesovanja (događaji itd.)
  10. On-lajn status (ko je trenutno na netu)
  11. Zajednički "bliski" prijatelji
  12. Članstvo u istim javnim grupama

Dakle, ne mora da znači da su ti ljudi nekakvi ljubavnici, ili progonitelji, ali opet ukazuje na to da ste s njima u čestoj interakciji, zbog sličnih interesovanja i puno zajedničkih prijatelja. Svi želimo Dislajk dugme, a Fejsbuk nam nudi ovo (VIDEO) Iako Fejsbuk organizuje svojevrsan popis umesto vas, ukoliko vas ne mrzi - možete i sami to da uradite! Naime, kada god stavite nekoga na listu "bliskih prijatelja", on će se automatski pojaviti i na vašoj Top 9 listi. (Espreso.co.rs / Complex)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.