Možete li da zamislite Google Maps kao društvenu mrežu?
Foto: Reuters

MAPA ILI MREŽA

Možete li da zamislite Google Maps kao društvenu mrežu?

Da li Google Maps planira transformaciju u novu platformu?
Objavljeno:

U skorom saopštenju Zeka Majera, produkt menadžera Google Maps odeljenja, stoji fin uvod u nove opcije Google Maps, koje su tu da zaobiđu sve one blago zaboravljene opcije koji bi mogle biti korisne, ali su ispale iz vidokruga jer nisu praktične i pri ruci.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tako Zek objašnjava da kada putujemo možemo da iskoristimo sve prednosti novih Google Maps, kao što je oflajn mod i brzo kontaktiranje sa prijateljima za dogovore o večerama i mestima za provod.

FEJSBUK MILIONIMA KORISNIKA PRAVIO GLAVOBOLJU: Evo na koji su se problem svi žalili!

Sve u svemu, napominju se neke nove opcije, ali bez direktno uperene priče korisnicima koja bi zaista naglasila o čemu se radi.

foto: Reuter

Iza svega ovoga je usledio updejt Google Maps u kom su korisnici dobili mogućnost da sastave liste svojih omiljenih lokacija, koje naravno mogu da podele sa prijateljima ili da stave da im budu javno vidljive na nalogu, a tu su i opcije da pogledaju šta to vole njihovi prijatelji, ili da komuniciraju s njima direktno iz Google Maps preko Maila, SMSa ili drugih društvenih mreža. Sve sa svrhom lakšeg kretanja i svesti o lokacijama za provod u blizini korisnika.

Sa druge strane, to sve veoma podseća na neke karakteristike socijalnih mreža samih po sebi, pa može da se postavi pitanje, da li Google Maps planira transformaciju u takvu platformu?

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.