POSUSTAJE TVITER: Pada vrednost akcija!
Foto: Reuters

A SAD ADIO

POSUSTAJE TVITER: Pada vrednost akcija!

Akcije Tvitera pale su za više od 11 odsto i njihova vrednost je 16,61 dolar.
Objavljeno:

Vrednost akcija kompanije Tviter opala je na Vol Stritu nakon što je ta kompanija objavila izveštaj o slabim rezultatima poslovanja u poslednjem kvartalu protekle godine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Akcije Tvitera pale su za više od 11 odsto i njihova vrednost je 16,61 dolar.

Kompanija je izazvala razočaranje na tržištu posle objavljivanja izveštaja u kojem se navodi da je u poslednjem kvartalu prošle godine ostvarila profit od 717 miliona dolara, znatno manji od očekivanih 740 miliona, koliko su prognozirale finansijske analize.

Tviter nije ostvario čistu dobit od svog osnivanja pre deset godina, a povratak osnivača Džeka Dorsija na mesto direktora kompanije 2015. godine, sa kojeg je bio smenjen 2008, nije bio dovoljan za rast poslovanja.

Kompanija takođe ima problema sa povećanjem broja korisnika, kojih je krajem decembra prošle godine imao 319 miliona, svega dva miliona više nego u prethodnom kvartalu.

Povećanje broja korisnika od ključne je važnosti za Tviter, jer je to način da kompanija ubedi investitore da je sposobna da poboljša poslovne rezultate i počne da ostvaruje dobit.

Kada je reč o rastu broja korisnika, Tviter već neko vreme ne uspeva da održi korak za drugim društvenim mrežama, kao što su Fejsbuk (Facebook) i Snepčet (Snapchat).

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.