Viber omogućio besplatne pozive između SAD i zemalja na udaru Trampove zabrane ulaska
Foto: Profimedia

ŠMEKERSKI

Viber omogućio besplatne pozive između SAD i zemalja na udaru Trampove zabrane ulaska

Nakon što je doneta uredba kojom se izbeglicama zabranjuje ulazak u SAD, Viber je osećao potrebu da nešto uradi
Objavljeno: 16:42h

Izvršni direktor kompanije Rakuten Hiroši Mikitani objavio je da će Viber, globalna aplikacija za razmenu poruka ponuditi besplatne pozive između stanovnika SAD i zemalja pogođenih zabranom ulaska u Ameriku.

foto: Reuters

- Viber je uvek bio posvećen cilju da omogući ljudima da se povežu lako i sigurno gde god da su i u bilo koje vreme. Uzimajući u obzir trenutnu situaciju osećali smo obavezu da obezbedimo našim korisnicima da budu i ostanu povezani čak i onda kad su rastavljeni - objasnio je jedan od izvršnih direktora Viber kompanije, Majkl Šmilov.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Aplikacija Viber sad već omogućava besplatne pozive i komunikaciju među ljudima koji su u SAD i onima koji dolaze iz jedne od ovih sedam zemalja: Somalija, Sudan, Sirija, Iran, Irak, Libija i Jemen. Nakon što je Donald Tramp potpisao spornu uredbu u akciju zbrinjavanja uključio se i servis Airbin, koji obezbeđuje prikladan smeštaj i privremeni boravak sa porodicama i ljudima koji su izrazili želju da pomognu izbeglicama u celom svetu.

Valja spomenuti da Viber nije jedina aplikacija koja je izašla u susret onima na koje je direktno uticala ova kontroverzna odluka novoustoličene administracije u SAD. U subotu, suosnivač i Izvršni Direktor aplikacije Airbnb za pronalaženje povoljnog smeštaja širom sveta, Brajan Česki, objavio je da će raditi na tome da se preko nje omogući besplatan kratkoročni smeštaj za sve one pogođene ovom izvršnom direktivom.

(Espreso.co.rs / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.