PRE IZBORA SAM IMAO 5 ČLANOVA U BEOGRADU, SADA VIŠE OD 1.000! NEMA STAJANJA! Zukorlić o postignutom rezultatu na izborima!
Foto: Filip Plavčić

rezultat na beogradskim izborima

PRE IZBORA SAM IMAO 5 ČLANOVA U BEOGRADU, SADA VIŠE OD 1.000! NEMA STAJANJA! Zukorlić o postignutom rezultatu na izborima!

Zukorlić je za "Espreso" rekao da u ovakvim borbama postoje uvek dve trake - jedno su želje, a drugo realnost

Objavljeno:

Lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, vrlo dostojanstveno je prihvatio izborni rezultat koji je njegova lista ostvarila na beogradskim izborima, a to je 1.402 glasa, ili 0.17 odsto od broja birača koji su glasali.

Zukorlić je za "Espreso" rekao da u ovakvim borbama postoje uvek dve trake - jedno su želje, a drugo realnost.

- Sa aspekta želja, svakako da sam očekivao i želeo više, ali sa pozicije racionalne realnosti nije moguće ostvariti ozbiljan rezultat pre nego napravite opštinske odbore u 17 opština, gradski odbor na nivou Beograda, pre nego imate elementarnu infrastrukturu koja treba da sprovede izborni postupak i da bude instalacija za te glasove. Naša superiorna ideja je izazvala fascinaciju. Ja sam zaista dobio komplimente, čak sam u toj izbornoj noći kazao da smo mi dobili čast, a drugi su dobili glas. Meni su ljudi posle svake emisije govorili svaka vam čast. To je ključni utisak. Pre izbora sam imao 5 članova u Beogradu, a sada imam 150 aktivista i više od 1.000 članova, to je efekat izborne kampanje od tri sedmice. To je za mene ozbiljan rezultat, koji predstavlja temelj za dalju veoma ozbiljnu politiku - rekao je Zukorlić.

Njegova stranka već večeras ima sednicu inicijativnog odbora za formiranje gradskog odbora, i kako kaže, nastavljaju dalje.

- Nema stajanja, nema vidanja rana, idemo dalje i vrlo mi je pozitivna energija u krugu aktivista i mi nastavljamo dalje. Mnogo smo postigli za kratko vreme, svakako da bi se lepše osećali da je to krunisano ulaskom u Gradsku skupštinu, što smo više priželjkivali, nego što smo očekivali - kaže Zukorlić.

Strankama koje su doživele pravi debakl na ovim izborima savetuje sledeće.

- Velike stranke kao što su DS i SRS su završile jedan višedecenijski ciklus, moraju ili da temeljno reformišu, i ideološki i metodološki ili da nestanu. One su pred takvim izazovom. Dveri i Dosta je bilo su dobili lekciju da ovo više nije vreme rigidne politike, i iako je pala Srpska radikalna stranka, Dveri nisu uspeli da budu nova SRS. Definitivno se ovim dobila poruka da je nacionalizam potrošena ideologija, i da desno orjentisane stranke ne mogu više računati na rigidni nacionalizam, već bi morali da se usresrede na ono što je izvorno desnica od nastanka, tradicionalne vrednosti kao što su porodica, duhovno - etičke vrednosti. Ukoliko to shvate imaju šanse da prežive ovaj žestoki udar. Za LDP važi isto što i za DS. Ona ima mnogo manje šanse da preživi, jer liberalizam je inače u defanzivi, pogotovo sa ovako katastrofalnim rezultatom. Nisam siguran da će uspeti da prežive. Ostale vikend politike su pokušale da budu primetne, a to je kao ono iz kafane kažu "ajmo da se kandidujemo" - kaže Zukorlić.

Bonus video:

Branko Ružić, intervju


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.