ŠEŠELJ ZNA ZAŠTO JE DOŽIVEO DEBAKL NA BG IZBORIMA: Naše glasove pokupio Vučić!
Foto: Beta / Emil Vas

poraženi vojvoda

ŠEŠELJ ZNA ZAŠTO JE DOŽIVEO DEBAKL NA BG IZBORIMA: Naše glasove pokupio Vučić!

Oglasio se lider radikala i za Espreso.co.rs prokomentarisao zašto je SRS doživela krah u prestonici

Objavljeno: 15:41h
Milica Božinović
Aleksandar Krunić

Beogradski izbori su završeni. Nakon što su se zatvorila biračka mesta, nekima je laknulo, a drugi samo što suze nisu pustili.

Samo četiri liste su prešle cenzus, a SNS je odneo ubedljivu pobedu.

Lista Aleksandra Vučića imaće 64 odbornika u skupštini grada, lista okupljena oko Đilasa 26, Šapić 11, a SPS - JS ima 9 mesta u gradskom parlamentu.

Srpska radikalna stranka je doživela potpuni debakl, sa osvojenih 2.4 odsto, a šta o porazu misli lider radikala Vojislav Šešelj?

On je u razgovoru za Espreso.co.rs rekao da su rezultati izbora za radikale - porazni.

- Nismo očekivali ovakav poraz. Bili smo uvereni da ćemo bar cenzus osvojiti, međutim ostaje sada da razgovaramo, da preispitujemo razloge... Milsim da je glavni razlog ovakovog rezultata, polarizacija između Vučića i Đilasa, jer Vučić je privukao skoro sve patriotske glasove, a Đilas je isisao i Demokratsku stranku i Čedu Jovanovića i sve iz te opcije. To je bila osnovna polarizacija, a onda se dešavala još i u svim medijima , jer nisu na druge udarali iz sve snage. Mislim da se narod prema tome opredeljivao, a mi smo vodili u osnovi jednu pozitivnu kampanju, i odgovarali na evenutalne napade, a nije nam napad na druge stranke bio prioritet - rekao je Šešelj i dodao da je glasove radikala pokupio Vučić.

- Naprednjačka stranka je naš veliki rezervoar glasova - kazao je lider radikala kroz osmeh.

Osvrnuo se i na reči Aleksandra Vučića, koji je sinoć u svom štabu, komentarišući poraz radikala, rekao da Beograd nikada nije bila njihova baza.

- Ne slažem se sa njim, jer na parlamentarnim izborima, mi smo u Beogradu imali veći procenat nego u ostatku Srbije. Čak više nego i u Vojvodini.

Šešelj je prokomentarisao i reči predsednika Vučića, koji je juče izjavio da je SRS možda doživela krah, jer je kandidat Miljan Damjanović nepoznat građanima, i da bi rezultat bio bolji da se kandidovao sam Vojislav Šešelj.

- Ja mislim da se on zaje*avao sa mnom na taj način, da sam ja trebao da budem kandidat, pa da ja dobijem po nosu. Na kraju krajeva, nije se ni on kandidovao za gradonačelnika, pa je ipak pregazio sve. U svakom slučaju, ovo je poraz cele stranke. Povlačenja nema. Nema nikakvih promena u okviru SRS, kao ni u našoj ideologiji - završava naš sagovornik.

BONUS VIDEO:

Evo šta Vučić kaže o tome što je Šapić osvojio više glasova od SPS na BG izborima


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.