U PRESTONICI VIŠE RUSA NEGO PRISTALICA LDP! Ruska stranka osvojila duplo više glasova od Čedine partije na beogradskim izborima!
LDP osvojila duplo manje glasova od Ruske stranke, Foto: Marina Lopičić, ruskastranka.rs

au blama

U PRESTONICI VIŠE RUSA NEGO PRISTALICA LDP! Ruska stranka osvojila duplo više glasova od Čedine partije na beogradskim izborima!

LDP 0.2, a Ruska stranka 0.4 odsto glasova

Objavljeno:

Liberalno-demokratska partija (LDP) svakako nije jedina koja je na jučerašnjim beogradskim izborima doživela pravi debakl, ali s obzirom da je u ova stranka nekada bila veoma popularna i iza sebe imala određene rezultate, poslednjih nekoliko izbora nikako da zabeleži bilo kakav uspeh.

Da li je za to kriv njen lider Čedomir Jovanović, ili više politika koju propagiraju nije više popularna u današnjoj Srbiji ne znamo, ali, sudeći po poslednjim rezultatima, ovde nešto debelo nije u redu.

Bilo kako bilo, u kampanji za beogradske izbore LDP je svog lidera "gurnuo u drugi plan", misleći da će time možda privoleti javnost da glasaju za njih, i da će se pređašnje pristalice ove stranke opet odlučiti za njih, to se nije desilo.

Uz svu dobru volju, lepu ideju i "guranje" u prvi plan mladih, uspešnih ljudi, izgleda da se javnost ne da prevariti. Iako je na mladima bio fokus u kampanji za beogradske izbore, javnost pri samom pomenu LDP-a očigledno nikako da zaboravi ko je njen lider.

Ova stranka osvojila je samo 0.2 odsto glasova, da je ovo izgleda najgori rezultat u istoriji LDP-a. Toliko je malo ljudi za njih glasalo da je Ruska stranka, za koju maltene niko nije ni čuo do ovih izbora, osvojila duplo više glasova od liberala.

Dok je LDP osvojio 0.2 odsto glasova, izborni rezultati pokazuju da je "beogradskih rusofila" i Rusa u Beogradu više, pa je ova stranka osvojila 0.4 odsto glasova.

Inače, Ruska stranka postala je poznata srpskoj javnosti kada se priključila trci za odbornička mesta u prestoničkom parlamentu. Prema rečima njegog lidera Slobodana Nikolića, nosilac liste Ruske stranke za gradske izbore je Mile Milošević, predsednik Udruženja Srpski ratni veterani, koga su opisali kao porodičnog čoveka koji se bavi proizvodnjom voća i koji nije bio član nijedne stranke, a koji je ranjen na Kosovu. Pored njega na ovoj listi su bili i potomci Rusa u glavnom gradu kao i beogradski rusofili.

Liberali bi trebalo da se zapitaju šta to pogrešno rade u Beogradu, i da se suoče sa činjenicom da je i "beogradskih rusofila" i Rusa više u prestonici nego njihovih simpatizera i pristalica.

Bonus video:

Espreso intervju, Dragan Đilas

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.