METRO, BELI ZA 24 SATA I POVRATAK OTPISANOG: Kako ćemo pamtiti (ili želeti da zaboravimo) kampanju za BG izbore? (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić, Reuters/Marko Đurica, Stefan Jokić, Marina Lopičić, Ilustracija/Espreso.co.rs

retrospektiva

METRO, BELI ZA 24 SATA I POVRATAK OTPISANOG: Kako ćemo pamtiti (ili želeti da zaboravimo) kampanju za BG izbore? (VIDEO)

Šta je obeležilo "bitku za Beograd"?

Objavljeno:

Mesec iza nas obeležila je kampanja za gradske izbore u Beogradu, a nju su obeležili sukobi i prozivke, zabrana jednog spota, menjanje imena zbog priznavanja liste, vožnja improvizovanim metroom i još mnogo toga. A šta su ipak najjače slike? Sabrali smo ih na jednom mestu.

Više javnih ličnosti nego ikada

Utisak je zaista da se dosta nepolitičkih ličnosti uključilo u gradsku trku. Tu je prednjačila, sada već pobednička lista Zato što volimo Beograd. Aja Jung, Vesna Stanojević, Goran Grbović, Milan Gurović stavili su svoja imena na SNS spisak i time i te kako doprineli kampanji koju je vodeća partija vodila u glavnom gradu.

SNS je objavila i spisak 1.000 javnih ličnosti koji su je podržali, a tu se našla mahom i estrada, od Ace Lukasa, Zorice Brunclik do Leontine i Mire Škorić.

No, ni opozicija nije bila bez podrške, kao što su proslavljeni trener Duda Ivkovića i glumac Nikola Đuričko.

Spot koji je zabranjen

I predsedničke, i gradske izbore pratila je zabrana SNS-ovog spota. U najnovijem prikazan je način na koji bi Đilas i Šapić vodili grad, pa je REM reagovao jer se bez saglasnosti koristio lik ova dva političara. Zanimljivo je da se Šapić nakon zabrane oglasio, i nezvanično dozvolio naprednjacima da ga na taj način "koriste" u reklami.

Sukobi, a jedan najjači

Opozicija je bila sve samo ne ujedinjena. Čini se da su mete napada bili jedni drugima, pa je SNS ostao donekle pošteđen, a glavno pitanje bilo je ko je prava, a ko lažna opozicija. Da su Vučićevi "trojanski konji" bili su optuženi i Beli, i Ne davimo Beograd, i SRS.

Ipak, čini se da je najveći sukob bio onaj između Boška Obradovića i Vojislava Šešelja.

Metro

Mnogo polemika izazvalo je to što su naprednjaci izgradnju metroa izvukli kao keca iz rukava, prodavali improvizovane karte za metro, a Siniša Mali se provozao autobusom trasom koja je najavljena za podzemnu železnicu.

foto: Fonet

No na karte za metro čekaćemo još... Evo šta nam se desilo kad smo ih potražili uoči izbora:

Dobili smo Ljubišu Preletačevića Belog za 24h

Kako lista Ljubiše Preletačevića Belog nije bila usvojena, za 24 sata mladić iz Mladenova promenio je ime, i dobio ličnu kartu, kako bi stvarna osoba sa tim imenom mogla zakonski da bude nosilac liste.

A kada je naša novinarka pokušala da promeni ime preko noći - zastoj!

Povratak Đilasa

Drugoplasirana lista nosi ime bivšeg gradonačelnika, koji se kroz ove izbore, vratio na političku scenu Srbije.

foto: Vladimir Sporčić

Bonus video:

Evo šta Vučić kaže o tome što je Šapić osvojio više glasova od SPS na BG izborima

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.